Het aan te leggen zonnepark met op de achtergrond het bedrijfsterrein aan de Nettelhorsterweg in Borculo.
Het aan te leggen zonnepark met op de achtergrond het bedrijfsterrein aan de Nettelhorsterweg in Borculo. (Illustratie: IX Zon)

Groen licht voor Zonnepark Geesteren

  Zakelijk

Borculo/Geesteren - Het bedrijf IX Zon mag een zonnepark realiseren aan de Brokersweg ten noordoosten van Borculo. Na de omgevingsvergunning al eerder te hebben verkregen, is nu ook de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) toegekend.

In maart dit jaar is de onherroepelijke omgevingsvergunning voor het park afgegeven. In de periode dat de plannen ter inzage hebben gelegen is er slechts een zienswijze ingediend en niemand tekende beroep aan.

Het zonnepark wordt 9,7 hectare groot en zal bestaan uit 41.000 zonnepanelen. Daarmee kunnen na de geplande bouw in 2020 zo'n 3100 huishoudens van stroom worden voorzien. De opgewekte zonne-energie compenseert jaarlijks zo'n 5700 ton CO2.

Nu is het volgens een bedrijf nog slechts een kwestie van 'detailengineering, het kopen en aanbesteden van de onderdelen en het aantrekken van de financiering'. Ook wordt de netaansluiting direct gecontracteerd, zodat eind 2020 met de bouw begonnen kan worden. Voor de werkzaamheden rondom de bouw van het zonnepark gaat IX Zon op zoek naar lokale partijen.

Een andere volgende stap in het project is het aanbieden van een financieel product waarmee de omgeving kan meedoen met het zonnepark. De verwachting is om in het najaar de omgeving nader te kunnen informeren over hoe zij ook financieel kunnen profiteren van de komst van het zonnepark.

Meer berichten