Deze hal is gereed. Het stucwerk hier is van de hand van Marc Zomer.
Deze hal is gereed. Het stucwerk hier is van de hand van Marc Zomer. (Foto: )

Stukadoor Marc Zomer richt de blik meer op de Achterhoek

  Zakelijk

EIBERGEN - Het gaat goed met Marc Zomer van Zomer Afbouwbedrijf. Het allround stukadoorsbedrijf aan de Molenweg 4A tussen Eibergen en Haarlo heeft de orderportefeuille gevuld. Maar dat betekent niet dat Zomer geen nieuwe opdrachten aanneemt. Integendeel.

"Ik wil me in de toekomst echter meer richten op de Achterhoek. Nog niet zo heel lang geleden zijn wij verhuisd van Eerbeek naar Eibergen. Voor mijn werk zit ik nog regelmatig in de buurt van de voormalige woonplaats", zegt de 44-jarige stukadoor. De ondernemer kan bogen op veel ervaring. Hij groeide op in een stukadoorsfamilie. "Mijn opa had een stukadoorsbedrijf. Ik ben met dit werk opgegroeid. Met een jaar of zeventien deed ik al mijn eerste stukadoorswerk", zegt hij.

Zomer ging later als zelfstandige in Eerbeek aan de slag. Maar vijf jaar geleden kozen hij en zijn vrouw ervoor naar het Eibergse buitengebied te verhuizen. "In de Achterhoek woont meer familie van ons. Wij zochten naar rust en ruimte. Dat hebben we hier gevonden aan de Molenweg tussen Eibergen en Haarlo."

De verhuizing was nog in de crisistijd. Maar van economische tegenspoed heeft Zomer niets gemerkt. "Ik richt me op de particuliere markt. Ook werk ik voor kleine aannemers. Nee, nieuwbouwprojecten van grote bouwbedrijven doe ik niet. Die ondernemingen hadden het heel moeilijk in de crisisjaren. Maar ik heb er niets van gemerkt. Ik kies voor het mooie werk, niet het grote bulkwerk."

Zomer had over opdrachten niet te klagen. Het werk stagneerde niet. "Het is zelfs gegroeid. Veel mensen kozen voor een renovatie. Dan kom ik in beeld. Mooi stukadoorswerk is een goede investering in de woning." Zomer biedt vakmanschap in tal van facetten. "Onder meer schuurwerk, sierpleister, glad gepleisterde plafonds en spachtelputz. We zijn een allround afbouwbedrijf. De particuliere markt is het grootst, maar we werken ook voor zakelijke klanten." Zomer doet het werk graag. "Wat is er nou mooier om een huis te zien veranderen van oud en vies naar nieuw en fris."

Zomer stukadoort met ook met leem in plaats van gips. "Dit wordt niet heel vaak gekozen, maar is uit oogpunt van ecologisch bouwen wel interessant. Sommige klanten kiezen voor leem vanwege de vochtregulerende eigenschappen. Astmapatiënten bijvoorbeeld hebben daar voordeel van."

http://www.zomerafbouwbedrijf.nl

Meer berichten