Mark Nahuis (rechts) biedt de attenties aan aan Andre te Fruchte van LTO Noord.
Mark Nahuis (rechts) biedt de attenties aan aan Andre te Fruchte van LTO Noord. (Foto: Lucie Nahuis)

Wagenbouwers blazen 'De boer op' nieuw leven in

  Zakelijk

Eibergen/Beltrum - De fietstocht 'De boer op' van LTO afdeling Eibergen maakt een doorstart.

Nadat vorig jaar in diverse media werd gemeld dat de 23e fietstocht de laatste zou zijn wegens het gebrek aan een organisator kan Andre te Fruchte van LTO Noord nu melden dat zich alsnog een nieuwe organisator heeft gemeld.

Na een aantal gesprekken heeft Mark Nahuis van Het Noasman de knoop doorgehakt en gaan zij met hulp van Wagenbouwgroep Oet alle Windstreken op zondag 28 juli een fietstocht organiseren door het buitengebied van Berkelland. Opnieuw worden er vier bedrijven in het buitengebied bezocht. Het zullen niet alleen boerenbedrijven zijn.

De nieuwe organisatie is meteen aan de slag gegaan en heeft inmiddels vier bedrijven bereid gevonden hun bedrijf die dag open te stellen voor de fietsers. Verder zal Vereniging Agrarisch Natuurbeheer Berkel en Slinge met een informatiestand aanwezig zijn bij een nieuw aangelegd natuurgebied.

Omdat de opzet iets anders wordt, heeft de organisatie gekozen voor een andere naam. De 'Bedrijvigheid op de boer-tocht' moet laten zien dat er heel wat bedrijvigheid is in het buitengebied.

Mark Nahuis: "In 2018 waren we één van de bedrijven die bezocht werd en ik vond het erg mooi de fietsers ons bedrijf te laten zien. Toen ik hoorde dat het de laatste editie was dacht ik: kunnen wij hier samen met onze wagenbouwgroep niet iets in betekenen?. Veel leden van de wagenbouwgroep wonen namelijk in het buitengebied en hebben daar een eigen bedrijf."

Inmiddels is de route globaal klaar, hebben de bedrijven toegezegd mee te doen en wordt er gewerkt aan de precieze invulling.

Door de voortvarendheid van de nieuwe organisatie hebben Andre te Fruchte, Gerrit Luggenhorst en Johan Te Raa er alle vertrouwen in dat het in 2019 goed komt met de fietstocht. Nahuis, op zijn beurt, is blij met de adviezen van de drie organisatoren van LTO Noord en bood de heren afgelopen maandag een attentie aan als dank voor de vele jaren inzet.

Meer berichten