Fietsenmakers Hofstede plakken banden op muziek

  Zakelijk
De fietsenmakers van Hofstede Tweewielers in Borculo gaan vanaf vrijdag 15 februari om 14.00 uur vijftig uur lang banden plakken, kettingen smeren en accu's vervangen voor het goede doel.
De fietsenmakers van Hofstede Tweewielers in Borculo gaan vanaf vrijdag 15 februari om 14.00 uur vijftig uur lang banden plakken, kettingen smeren en accu's vervangen voor het goede doel.

BORCULO - De fietsenmakers van Hofstede Tweewielers in Borculo gaan vanaf vrijdag 15 februari om 14.00 uur vijftig uur lang banden plakken, kettingen smeren en accu's vervangen voor het goede doel. Dj's Mike Gerritsen en Mike Mulder zorgen voor de begeleidende 'Arbeidsvitaminen'.

De tien fietsenmakers van het vier vestigingen tellende bedrijf wisselen elkaar af tussen vrijdagmiddag 14.00 uur en zondagmiddag 16.00 uur en het verdiende werkloon gaat tijdens deze marathon volledig naar de Stichting Spieren voor Spieren.

Fietsenmaker Luc Nijhuis vertelt: "We werken normaliter voor mensen die veel en graag fietsen, maar we wilden ook wel eens iets betekenen voor mensen die minder fortuinlijk zijn. Beelden van kinderen die door een spierziekte bijvoorbeeld nauwelijks kunnen bewegen, laat staan fietsen, grijpen iedereen aan, toch? Vandaar dat we iets wilden doen. En daarbij maken we er zo met elkaar een mooi weekend aan", lacht Nijhuis, om aan te geven dat je het ook als een stukje teambuilding kunt zien.

De monteurs wilden hierbij graag twee avonden hebben met muziek, maar de twee Mikes gaan nu zorgen dat de fietsenmakers twee volle etmalen wakker gehouden worden. Nijhuis: "Dat boden die twee mannen ons spontaan aan. Geweldig, toch?"

Mike Gerritsen en Mike Mulder, die in het dagelijks leven zowel individueel als samen optreden, gaan net als de fietsenmakers in etappes aan het werk. Gerritsen: "Je kunt het zien als een soort Glazen huis, maar dan alleen te horen in de winkel. Mensen moeten dus vooral langs komen. We draaien verzoekjes, maar die dienen wel voorafgaand aan de actie ingediend te worden."

Iedereen kan in die vijftig uur binnenkomen voor gezelligheid, een donatie of met een te repareren fiets. Mike Gerritsen: "Mijn fiets heeft ook wat onderhoud nodig, dus ik neem 'm ook mee. Sla ik mooi twee vliegen in één klap."

Ook andere ondernemers uit Borculo is gevraagd in te haken en voor de jongste jeugd is er een springkussen aanwezig. De vestiging van Hofstede Tweewielers waar het om gaat is gevestigd aan de Needseweg 6 in Borculo. Het bedrijf heeft tevens vestigingen in Beltrum, Groenlo en Ruurlo.

Meer berichten