'Ik wil kinderen helpen te leren luisteren naar hun lichaam'

  Zakelijk
Joyce Nijboer, zelf moeder van twee kinderen, gaat vanaf september lessen kinderyoga verzorgen in Neede. 
Joyce Nijboer, zelf moeder van twee kinderen, gaat vanaf september lessen kinderyoga verzorgen in Neede. 

Neede - Joyce Nijboer gaat vanaf september lessen kinderyoga verzorgen bij Act in Move Training, Coaching & Yoga aan de Borculoseweg 88 in Neede.

De 37-jarige moeder van twee kinderen werkt als docente binnen het onderwijs. Ze kwam voor het eerst in contact met yoga bij Act in Move.

"De gedachtegang achter yoga past goed bij mij. Met name de bewustwording van waar het in het leven om gaat. Doordat ik jarenlang onbewust in de stroom ben meegegaan, merkte ik dat ik in onbalans raakte. Ik ben door yoga bewuster geworden van de signalen die mijn lichaam me geeft en ben er beter naar gaan luisteren. Ik weet hoe ik mijn energie goed kan verdelen en heb meer rust in mijn hoofd gekregen, waardoor ik alle dagelijkse prikkels beter kan hanteren. Mijn lichaam is flexibeler geworden, waardoor de lichamelijke klachten die ik had zijn verminderd. Buiten de yogalessen om gebruik ik de ademhaling en meditatie om meer te leven in het nu."

"Door zelf aan yoga te doen ben ik zo geïnspireerd geraakt, dat ik de opleiding holistische kinderyoga heb gevolgd. Mijn passie is om bij te dragen aan het bewustzijn van kinderen dat ze goed zijn zoals ze zijn en dat ze mogen vertrouwen op hun lichaam. Ik wil ze helpen te leren luisteren naar de signalen van hun lichaam. Dat ze hun eigen keuzes maken om zich te ontwikkelen tot wie ze zijn. 'Je hoeft niet iets te worden; je bent het al' is mijn credo."

De lessen kinderyoga beginnen met een moment, waarbij er aandacht is voor iedereen. De kinderen leren luisteren naar elkaar en komen daarna tot rust door afstand te nemen van alle prikkels van de dag. Deze opening wordt gevolgd door spelletjes (waaronder een ademhalings- en concentratiespel), yogahoudingen, bewegen en samenwerkingsoefeningen. De lessen hebben een goed evenwicht tussen speelse inspanning en rust, zodat de kinderen zich bewust worden van hetgeen de oefeningen teweeg hebben gebracht.

De lessen starten op maandag 3 september. De lestijden voor kinderen van 4 t/m 7 jaar is van 14.45 tot 15.45 uur en voor kinderen van 8 t/m 12 jaar is de les van 16.00 tot 17.00 uur. Voor informatie en/of inschrijvingen kan gemaild worden met Joyce: joyce@actinmove.nl. Bellen kan ook via tel. 06-2374 3138.

Meer berichten