Foto:

Oude Spar Geesteren wordt Kringloop De Oude Spar

  Zakelijk

GEESTEREN - In het pand in Geesteren waar voorheen de supermarkt zat, komt Kringloop De Oude Spar. Met opgeknapte meubels, een koffie- en leeshoek en uiteraard tweedehands spullen.

De kringloop aan de Dorpsstraat 12 is een initiatief van Bart van den Heuvel en Hans van der Vliet. Van den Heuvel had dertien jaar lang een platenzaak in Amersfoort en verhuisde in 2010 naar de Achterhoek: "Geesteren heeft mijn hart gestolen na er anderhalf jaar gewoond te hebben. Inmiddels woon ik in Warnsveld, maar toen ik begin dit jaar door Geesteren reed, ontdekte ik dat de oude supermarkt te huur stond. Ik zag direct een sfeervolle winkel voor me, met een gezellig terras."

De Oude Spar is geen standaard kringloop. "Wij willen een plek in het dorp zijn waar mensen graag heengaan. Waar zij, behalve leuke spullen vinden, zich thuis voelen en hun dag gezellig en zinvol kunnen invullen."

Beide eigenaren zijn creatief, enthousiast en hebben een oog voor mooie spullen. Naast de artikelen is er een koffie- en leestafel, een cd- en platenhoek, een weggeefkast en een grabbelton. Ook biedt De Oude Spar plaats aan vrijwilligers die bijvoorbeeld willen knutselen aan fietsen, meubels of elektrische apparaten. Een deel van de opbrengst wordt maandelijks gedoneerd aan het Armoede Fonds. Bezoekers zijn welkom op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen.

Info: deoudespar.nl / 06-33 17 95 45

Meer berichten