Jasper Nijkamp met vertegenwoordigers van de Stichting Knallen voor Carsten, de Joanne Foundation en Noah Brethouwer.
Jasper Nijkamp met vertegenwoordigers van de Stichting Knallen voor Carsten, de Joanne Foundation en Noah Brethouwer.

Goede Doelen-actie Oranjerie Ruurlo brengt 5.704 euro op

  Zakelijk

"Het begon allemaal als een spontane actie, maar na een oproep op Facebook met meer dan 8.000 reacties werd het ineens een serieus dingetje." Dat vertelt Jasper Nijkamp. Dat 'serieuze dingetje' leverde drie goede doelen een bedrag van bijna zes mille op.

RUURLO - "Het was een koude januaridag toen wij met het managementteam en directie van Oranjerie Ruurlo aan het sparren waren om ons nieuwe restaurant bekendheid te geven in de omgeving", vertelt Nijkamp, bedrijfsleider van Oranjerie Ruurlo. "In juni 2017 zijn wij opengegaan en serveerden de eerste maanden uitsluitend lunchgerechten. Inmiddels zijn wij nu ook geopend voor het diner en dat wilden wij natuurlijk bij iedereen bekend maken."

"Zo kwamen wij op het idee om een speciaal menu samen te stellen waarvan een deel van de opbrengst ten goede zou komen aan een toen nog nader te bepalen goed doel. We plaatsten een oproep op Facebook om een goed doel op te geven met de reden waarom. Meer dan 8.000 reacties en een bereik van bijna een half miljoen was het resultaat. Het waren zoveel goede doelen, met stuk voor stuk een overtuigend verhaal. Een keuze maken was dan ook heel erg moeilijk. Uiteindelijk hebben wij er drie uitgeloot en hier kon men, wederom via Facebook, op stemmen."

'Stichting Knallen voor Carsten' kwam als winnaar uit de bus, maar de voorzitter van de stichting wilde de opbrengst graag delen met de andere twee genomineerden, de 'Joanne Foundation' en 'Noah Brethouwer'.

De actie liep in de maanden februari en maart en werd geserveerd op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond. Het team van Oranjerie Ruurlo heeft zich voor de volle 100 procent ingezet voor deze actie, waarmee een schitterend bedrag is binnengehaald.

Donderdag 26 april was er de feestelijke uitreiking van de cheques. Maar liefst 5.704 euro is er uiteindelijk opgehaald en verdeeld onder de drie goede doelen; Stichting Knallen voor Carsten kreeg hiervan 2.852 euro, de andere twee kregen elk 1.426 euro. Jasper Nijkamp: "De afgelopen maanden waren we bijna volledig volgeboekt ten gunste van het Goede Doelen Diner. We hebben echt gemerkt hoe de actie leefde onder de mensen. Uit de wijde omgeving hebben we gasten mogen ontvangen. Ook gasten die niet uit de regio komen en het menu gepresenteerd kregen hebben graag hun steentje bijgedragen. We mogen dus wel spreken van een meer dan geslaagde actie!"

Meer berichten