Wereldwinkel Borculo sluit deuren: 'Ons doel is bereikt'

  Zakelijk

Wereldwinkel Borculo sluit na ruim dertig jaar haar deuren. Het aantal klanten liep de afgelopen tijd sterk terug. Ook werd het steeds lastiger om voldoende vrijwilligers te vinden. De komende maanden kan men nog terecht in winkel, want van 17 april tot 30 juni is er opheffingsverkoop.

Borculo - De Wereldwinkels zetten zich in voor eerlijke handel. Centraal staat de verkoop van fairtrade producten en artikelen. Steeds meer aanbieders zoals supermarkten, speciaalzaken en tuincentra richten zich inmiddels op fairtrade. Daarmee heeft Wereldwinkel zichzelf in feite overbodig gemaakt en is het doel bereikt. "Al vinden we het wel erg jammer dat het doek nu definitief valt, zeker ook voor onze vaste klanten", stellen de vrijwilligers.

De sluiting past in het landelijke beeld. Voor steeds meer vestigingen van de Wereldwinkel valt het doek door een dalende omzet.

Wereldwinkel Borculo ging in 1985 van start. Eerst werd er vanuit huis gewerkt, later was er een verkooppunt in ontmoetingscentrum Het Hof. In 1990 verkaste de winkel naar de fietsenkelder van de NH kerk aan het Muraltplein. Als de vlag bij de toegangsdeur van de kerk uithing, betekende het dat de Wereldwinkel geopend was. Sinds 1998 is de Wereldwinkel gehuisvest op de huidige locatie aan het Muraltplein 33, tegenover de NH kerk waar de stichting het pand van de kerk huurt.

Info: www.wereldwinkelborculo.nl

Meer berichten