De Oudestraat moet weer gaan leven.
De Oudestraat moet weer gaan leven.

'Iedereen kan meepraten over de Oudestraat'

  Zakelijk

Neede - De OndernemersVereniging Neede (OVN) is met de 'Taskforce Oudestraat' druk met het ontwikkelen van een visie voor deze centrumstraat. Eind januari heeft de Gemeenschapsraad Neede (GRN) een bijeenkomst georganiseerd met inwoners en gebruikers, om samen te praten over de toekomst van de straat. Een paar dagen later werden centrumondernemers en pandeigenaren uitgenodigd door de OVN om samen in gesprek te gaan.

"Zo willen we waarborgen dat iedereen aan het woord komt en dat iedereen kan meedenken", aldus een woordvoerder van de OVN. De verslagen van beide avonden worden binnenkort in de Taskforce besproken. "Vooruitlopend kunnen we aangeven dat iedereen het er wel over eens is: we kijken niet naar reparatie, maar naar transformatie. Bestemmingen moeten flexibeler om wonen, werken en winkelen in de straat mogelijk te maken."

De OVN werkt nauw samen met de GRN en komt op voor het belang van de Needenaar. "Een goed ondernemersklimaat is belangrijk voor de leefbaarheid van een dorp. Verenigingen kunnen niet zonder ondernemers en bedrijven niet zonder de gemeenschap. OVN en GRN zijn goed vertegenwoordigd in de Taskforce, waar we samen een visie voor de Oudestraat willen ontwikkelen. Iedereen praat dus mee en we zijn er van overtuigd dat we samen van de Oudestraat een plek kunnen maken waar je heerlijk kunt wonen, werken, winkelen en recreëren."

Meer berichten