Eigenaar Tonny Stoverink van Rocks and Music heeft in alle stilte zijn winkel heropend aan de J.W. Hagemanstraat 4 in Eibergen.
Eigenaar Tonny Stoverink van Rocks and Music heeft in alle stilte zijn winkel heropend aan de J.W. Hagemanstraat 4 in Eibergen.

Tonny Stoverink: 'Jongeren ontdekken nu het warme geluid van de lp'

  Zakelijk

Eigenaar Tonny Stoverink van Rocks and Music heeft in alle stilte zijn winkel in platen, cd's, stereoapparatuur, muziekaanverwante artikelen, gesteenten, mineralen en fossielen op de nieuwe locatie aan de J.W. Hagemanstraat 4 in Eibergen geopend.

Eibergen - Er zal nog de nodige tijd besteed moeten worden om alle nog niet-gesorteerde platen in de bakken te krijgen. Stoverink: "Elke plaat wordt nagekeken en dat kost veel tijd." Het begin is gemaakt en de winkel lijkt op een ouderwetse platenzaak, zoals dat in de jaren zeventig en tachtig heel normaal was. "Ik heb de winkel overzichtelijk ingedeeld en mooi aangekleed met aan de wand vele originele posters en prachtige hoezen. Het lijkt wel een museum, al zeg ik het zelf, en de reactie van de bezoekers op bijvoorbeeld de lp-hoezen leidt tot leuke gesprekken."

Tonny is gespecialiseerd in tweedehands vinyl en is altijd op zoek naar singles, maxi-singles, lp's en allerlei soorten stereoapparatuur. Er is ruime keuze in tweedehands apparatuur. Collecties met cd's worden ook door hem gezocht, maar dit heeft niet de prioriteit. Voor bruikbare en verkoopbare spullen in goede staat krijgen de mensen contant geld. "Daarmee onderscheid ik me van de kringloopwinkels. Mijn specialiteit is de platenspeler. Mensen kunnen hier terecht voor draaitafels, elementen, naalden, snaren en natuurlijk voor alle vragen op dit gebied. Tevens bestaat er de mogelijkheid om defecte apparatuur te laten nakijken en eventueel te laten repareren. Vele vaste klanten hebben intussen de weg naar mijn winkel weer gevonden."

De belangstelling voor vinyl, platenspelers, versterkers en luidsprekers is mede door de wereldwijde toename van de verkoop van vinyl enorm gestegen. "Veel jongeren die met het digitale gebruik van muziek zijn groot geworden, ontdekken nu dat het draaien van platen iets bijzonders heeft en dat platen veel warmer klinken dan digitale muziek. Muziek luisteren op de ouderwetse manier is weer helemaal in."

Tonny verwacht dat de vraag naar vinyl en platenspelers in de toekomst alleen maar zal toenemen. Hij verzamelt al meer dan veertig jaar platen en is zelf ook nog lang niet uitverzameld.

De openingstijden zijn woensdag, donderdag en vrijdag van 11.00 tot 20.00 uur. Zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Het mag eventueel een uur uitlopen, daar doet Tonny niet zo moeilijk over. Buiten de winkeltijden om is het mogelijk om afspraken te maken. Bellen kan via tel. 06 81621853 of per e-mail: rocksandmusic@gmail.com

Meer berichten