Vertegenwoordigers van enkele van de partijen die een donatie kregen, met de cheque en een bos bloemen.
Vertegenwoordigers van enkele van de partijen die een donatie kregen, met de cheque en een bos bloemen.

Verzekeraar OVM beloont lokale projecten met tien mille uit Brandkaste

  Zakelijk

Allemaal blije gezichten vorige week woensdag tijdens de ledenavond van OVM Onderlinge Verzekeringen. De verzekeraar beloonde verschillende lokale initiatieven met een financiële bijdrage. Vanuit het fonds De Brandkaste werd er in totaal voor 10.000 euro uitgedeeld.

Borculo - Met het nieuw in het leven geroepen fonds wil OVM maatschappelijke projecten in het werkgebied een impuls geven. Jaarlijks wordt er een bedrag in De Brandkaste gestort, afhankelijk van de jaarwinst en staat een bepaald onderwerp centraal. Deze keer ging het om 10.000 euro en was voor het thema 'veiligheid' gekozen. Verenigingen of organisaties konden voor een plan of project een verzoek indienen om voor een geldbedrag in aanmerking te komen. De ledenraad beoordeelde de aanvragen.

Marveld

Tijdens de ledenavond bij Marveld Recreatie in Groenlo werden de 'cadeautjes' met grote tevredenheid in ontvangst genomen. Noud Smit en Ine van Ruth-Middelwijk gaven namens de directie een toelichting op de jaarcijfers en gingen in op actuele ontwikkelingen. 2016 was het beste jaar ooit voor OVM Onderlinge Verzekeringen. Het grootste deel van het positieve resultaat, ruim vijf ton, kon in de vorm van een premierestitutie aan de klanten worden uitgekeerd.

Verdeling

De bijdragen uit De Brandkaste werden als volgt verdeeld: Natuurpark Kronenkamp Neede kreeg 2.500 euro, Wildbeheereenheid (WBE) Winterswijk 2.500 euro, de G.A. van der Lugtschool Gelselaar 1.500 euro en de Needse Pluimvee- en konijnenfokvereniging 1.000 euro. Er was 500 euro voor Erfgoed Gelselaar, Klootschietvereniging Klein Dochteren, Haarhoes Noordijk, Isidorusruiters uit St. Isidorushoeve en Omnivereniging Socii uit Wichmond.

Uitbreiding

OVM is gehuisvest in Borculo en Winterswijk. Binnenkort zijn klanten ook welkom in een nieuw kantoor in Neede. Begin 2018 wordt een deel van het pand aan de Marktstraat betrokken.

In Winterswijk verhuist de verzekeraar het komend jaar van het Beatrixpark naar het centrum. Momenteel is daar de verbouwing van het voormalige pand van Enning Makelaars in de Torenstraat in volle gang.


Pakket

Bij OVM Onderlinge Verzekeringen kun je terecht voor alle financiële producten zoals schadeverzekeringen, levensverzekeringen en hypotheken. De organisatie zonder winstoogmerk heeft zo'n 25 medewerkers in dienst en telt ruim 7.000 relaties: particulieren, maar ook agrariërs, mkb'ers en zzp'ers.

Meer berichten
Shopbox