Wim en Roelie Smit waren voor het middelpunt van de belangstelling.
Wim en Roelie Smit waren voor het middelpunt van de belangstelling. (Foto: PR)

Bridgeclub Neede vindt wedstrijdleider Wim Smit een 'Kei'

  Verenigingen

Neede - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Bridgeclub Neede en Omstreken werd de aftredend voorzitter van de technische commissie en wedstrijdleider Wim Smit verrast met een onderscheiding te weten een 'Kei'.

De voorzitter van het district Midden en Oost Gelderland Teun de Jong was speciaal uit Nijmegen gekomen om Wim de onderscheiding uit te reiken. Hij memoreerde de vele verdiensten van Wim Smit voor de Bridgeclub Neede en Omstreken. Wim heeft zich vanaf september 2000 met hart en ziel ingezet voor de club. Hij was vanaf die tijd lid van het computerteam van de technische commissie. Na een aantal jaren werd hij de drijvende kracht, die er voor zorgde dat de reglementen aangepast werden, de website up-to-date bleef en het jaarboekje samengesteld en gedrukt werd en op tijd bij de leden kwam. Het laatste jaar werd het door ziekte allemaal wat moeilijker en werd er een vervanger (Gerrit Legters) opgeleid.

Op voordracht van het bestuur heeft de Nederlandse Bridge Bond aan Wim Smit de in de bridgewereld bekende 'Kei' toegekend. Keien zijn er voor bestuurders die zich binnen hun vereniging buitengewoon hebben ingespannen, dan wel anderszins van grote betekenis voor hun vereniging zijn of zijn geweest.

Na de toespraak van Teun de Jong en de overhandiging van de Kei werd Wim een cadeaubon uitgereikt door de voorzitter Lies Koning en ontving Wims vrouw Roelie een boeket uit handen van penningmeester Aukje Hulshoff Pol. In zijn dankwoord vertelde Wim dat hij het werk altijd met veel plezier gedaan had. Het kost hem ook moeite om na 19 jaar afscheid te nemen van zijn taken. Hij bedankte vooral Ciel Rondeel voor alle hulp die zij hem de laatste jaren verleend heeft.

Wim en Roelie blijven gelukkig wel gezellig bridgen bij de club.

Meer berichten