Theo Helmers met z'n oorkonde en zijn vrouw Magda met de bloemen. Foto: Marco Heutinck
Theo Helmers met z'n oorkonde en zijn vrouw Magda met de bloemen. Foto: Marco Heutinck (Foto: PR)

Theo Helmers: 'Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus'

  Verenigingen

BELTRUM - Tijdens de ledenvergadering van voetbalvereniging VIOS is Theo Helmers benoemd tot 'Erelid' van de vereniging. Liever was Theo nog altijd voorzitter geweest van de Beltrumse club, maar het raadlidmaatschap noopte hem de hamer afgelopen jaar neer te leggen. De twee functies laten zich moeilijk combineren.

In 2009 kwam Theo terug in het bestuur als jeugdvoorzitter na een periode van zes jaar (1988-1994) secretaris te zijn geweest. Van 2014 tot 2019 heeft Theo de voorzittershamer gehanteerd.

Op verschillende fronten heeft Theo initiatief genomen en VIOS helpen ontwikkelen tot de club die het nu is. VIOS is geprivatiseerd en sportpark De Sonders is getransformeerd. Een kunstgrasveld en gerenoveerde kleedlokalen vormden stap één in een transformatie die nog steeds gaande is. Natuurlijk is dat ook de verdienste van de vele andere vrijwilligers, Theo gaf de aanzet.

Een belangrijk keerpunt was een thema-avond met Tristan Hofman en Janneke Schopman bij zaal Dute in 2011. "Wil je wat en ga je ervoor, dan is er veel mogelijk en zullen doelen worden behaald", was het credo die avond. Het bleek een kentering binnen de club. Een toenemend besef dat je veel zelf in de hand hebt. "Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus!", aldus Theo toen.

De buitenwereld kijkt leergierig naar VIOS en Beltrum. Theo is trots dat hij samen met anderen het nodige heeft kunnen realiseren. Niet alleen op het sportpark. Minstens zo belangrijk is de samenwerking met andere takken van sport, andere externe partijen en sponsoren.

Al met al was er voldoende reden om Theo te benoemen tot Erelid van voetbalvereniging VIOS Beltrum.

Meer berichten