Voetbaltoernooi voor vluchtelingen bij Sportclub Neede

  Verenigingen

Neede - Komend weekend is Berkelland gastheer van het Euregionaal voetbaltoernooi voor vluchtelingen. Dit toernooi wordt zaterdag 29 juni gehouden op sportpark 't Haantje, bij Sportclub Neede, dat dit jaar haar 100-jarig jubileum viert.

Het toernooi wordt georganiseerd door de Sportfederatie Berkelland en het gemeentelijk team vluchtelingen, in samenwerking met de Europäische Akademie des Sports en Achterhoek in Beweging. Teams uit Berkelland, Varsseveld, Dinxperlo, Winterswijk (2x), Doetinchem, Bocholt (2x), Isselburg en Borken doen mee. Iedereen is welkom een kijkje te komen nemen tussen 9.30 en 14.30 uur.

Het toernooi maakt onderdeel uit van een bredere samenwerking tussen de Euregionale gemeenten op het gebied van vluchtelingen en integratie. Vorig jaar werd het toernooi in Bocholt (Duitsland) gehouden. Het Berkellandse team veroverde toen de derde plek.

De teams spelen 7 tegen 7 voetbal volgens de KNVB-regels. Alle spelers krijgen een lunchpakketje aangeboden door de Needse Albert Heijn.

De prijsuitreiking door burgemeester Joost van Oostrum is om 14.00 uur. Buiten het voetbaltoernooi om zijn er ook nevenactiviteiten voor het publiek en gezinsleden van de deelnemers, zoals beachvolleybal en jeu de boules.

Meer berichten