Paarden en pony's twee dagen lang op één

  Verenigingen
Twee dagen lang stonden de pony's en paarden op één in Borculo...Toch?
Twee dagen lang stonden de pony's en paarden op één in Borculo...Toch? (Foto: Lieke Walvoort )

Borculo - Het Pinksterconcours, georganiseerd door de Hamelandse ruiters uit Geesteren, dat in Borculo is gehouden was een succes. De organisatie kijkt tevreden terug.

Ondanks de wind op de zaterdag kende de eerste dag een mooie wedstrijd met talentvolle ponycombinaties en in de avond zat de sfeer bij de 40-pluswedstrijd er goed in. De Den Hartog Bokaal, die uitgereikt werd aan de beste veertigplusser, ging naar Eelco Bergsma.

Na een dagje rust op zondag, was het maandag een prachtige dag met een gezellige sfeer. Er waren dressuur- en springwedstrijden deze dag. Vanuit de tent konden de toeschouwers alles goed overzien. De combinaties bij de dressuur streden dit jaar om geselecteerd te worden voor een startplek op de Gelderse Kampioenschappen.

Ook de leden van de eigen vereniging, de Hamelandse ruiters, hebben veelal een goede thuiswedstrijd gehad. Chantal Thuinte won met Kallidin de klasse B dressuur in de eerste proef en werden derde in de tweede proef.

Henk Veldhuis deed mee met de 40-pluswedstrijd op zaterdag en hierbij won hij met Hero de klasse L. Jan Lutke Willink reed samen met zijn paard Zisinaa naar een tweede plek in de klasse L springen op maandag.

Meer berichten