Herman te Raa, Irma Koeslag, Henk ter Horst, Gerard Ruesink en Mart Versteeg (vlnr) zijn verantwoordelijk voor de leukste rondjes op de fiets de komende zomermaanden!
Herman te Raa, Irma Koeslag, Henk ter Horst, Gerard Ruesink en Mart Versteeg (vlnr) zijn verantwoordelijk voor de leukste rondjes op de fiets de komende zomermaanden! (Foto's: Henk ter Horst )

Fietszondagen uitgebreid met rondje voor vrouwen

  Verenigingen

EIBERGEN - In het vroege voorjaar van 2018 staken op initiatief van Tourclub Eibergen vijf toerfietsers, die een aantal Eibergse fietsgroepen vertegenwoordigden, de koppen bij elkaar om te brainstormen over gezamenlijke fietstochten. Het resultaat: vijf Eibergse Fietszondagen. Het succes was dermate dat deze zondagen dit jaar een vervolg krijgen, inclusief een damesgroep.

Er wordt door twee groepen, een snelle en een iets minder snelle groep, tussen de 80 en 110 kilometer gefietst en ergens onderweg wordt er genoten van koffie met appelgebak. Vorig jaar deden er steeds zo'n veertig fietsers mee. Dat aantal hopen de organisatoren dit jaar ook weer te halen. Op zondag 7 april zal de eerste fietszondag verreden worden over een afstand van ruim 80 kilometer.

Nieuw dit jaar is dat de organisatoren fietsende dames uitnodigen ook deel te nemen. Zij zullen onder leiding van Irma Koeslag een tocht fietsen van in eerste instantie ongeveer 40 kilometer. Geprobeerd zal worden een plek te vinden waar zowel de dames als de heren gezamenlijk van hun koffie met appelgebak kunnen genieten.

De start is telkens om 8.30 uur bij de Pickerhal en de finish rond een uur of 12.00 bij De Klok. De Eibergse fietszondag wordt telkens gehouden op de eerste zondag van de maanden april, mei, juni, juli en september.

De initiatiefnemers nodigen iedereen uit Eibergen en omgeving met een racefiets uit om zondag 7 april deel te nemen aan de eerste Eibergse Fietszondag van dit seizoen.

Bij de Pickerhal zullen afspraken gemaakt worden over de gemiddelde snelheid, eventuele groepsgrootte en de 'spelregels' over hoe te fietsen in een groep.

Meer berichten