De OVM Gaanzeloop wordt zaterdag 23 maart weer gehouden.
De OVM Gaanzeloop wordt zaterdag 23 maart weer gehouden. (Guido Bogert Fotografie)

Gaanzeloop trekt deelnemers uit wijde omgeving naar Gelselaar

  Verenigingen

Gelselaar - De OVM Gaanzeloop wordt zaterdag 23 maart weer gehouden. Het hardloopevenement is niet meer weg te denken op de hardloopkalender en trekt jaarlijks vele lopers naar Gelselaar.

Nadat de evenement vele jaren van de kalender was, heeft een enthousiaste groep vrijwilligers, met name leden van voetbalvereniging EGVV, de loop twee jaar geleden weer nieuw leven ingeblazen. Twee jaar terug stonden er drie loopnummers op het programma en vorig jaar en dit jaar zijn vier afstanden. Dit jaar heeft de organisatie voor geheel vernieuwde parcoursen gekozen, die zowel over verharde als onverharde wegen gaan. De lopers kunnen onderweg volop genieten van het mooie coulissenlandschap. Als ze daar tenminste oog voor hebben tijdens hun inspanning.

Om 13.00 uur starten de lopers voor de 5 kilometer, een afstand die door het buitengebied van Gelselaar gaat. Om 13.15 uur starten de lopers voor de 16,1 kilometer (tien Engelse mijlen). Deze gaat zowel door het buitengebied van Gelselaar, maar doet ook het buitengebied van de buurdorpen aan. Om 13.40 uur starten de lopers voor de 10 kilometer. Deze afstand gaat ook door het buitengebied van Gelselaar en Diepenheim. Tenslotte is er om 15.00 uur de 2,5 kilometer. Deze gaat door het dorp Gelselaar en betreft twee rondes door het dorp, zodat de lopers twee keer over start en finish komen en zo maximaal aangemoedigd kunnen worden.

Aan het eind wordt iedereen getrakteerd op sportdrank, fruit en op een plak krentewegge. Deelnemers zijn er uit alle windstreken van Nederland; bij de voorinschrijving hebben zich naast lokale hardlopers ook lopers uit andere provincies gemeld. Voor de winnaars en de podiumplekken op de diverse afstanden zijn er leuke prijzen te winnen.

Voorafgaand aan dit evenement is er een hardloopclinic georganiseerd onder leiding van Theo en Janny Nijkamp. Beginnende lopers konden tien weken lang trainen voor de loop. Meer dan 35 deelnemers gaven gehoor aan de oproep en zorgden er voor dat de clinic zeer geslaagd was. Ook dit najaar zal EGVV wederom een clinic van 10 weken verzorgen.

Inschrijving kan met voorinschrijving tot donderdag 21 maart op www.egvv.nl. Op de wedstrijddag zelf kan men zich inschrijven tot 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd.

Meer berichten