Pirouette gaat ijsdanstitel verdedigen op NK in Utrecht

  Verenigingen

Enschede/Eibergen - Zondag 23 maart vertrekken twaalf ijsdansers van kunstschaatsvereniging TRKV Pirouette uit Enschede naar Utrecht om deel te nemen aan het NK showschaatsen. In hun gelederen de zevenjarige Noortje uit Eibergen.

Vorig jaar is de showschaatsgroep van Pirouette in Den Bosch Nederlands kampioen geworden. De negentien schaatsers vertolkten toen een choreografie op basis van 'The Lion King'. Die titel moet nu verdedigd worden.

Ieder jaar kiest leidster Monika Helmhout een prachtig thema dat tot in het detail wordt uitgewerkt. Dit keer is dat 'Beauty and the Beast'. De choreografie is geheel in haar handen. Samen met de twaalf dansende leden is er ontzettend hard getraind om alle pasjes en figuren goed te leren.

Samen met vader Geert Helmhout heeft Monika de muziekstukken uitgezocht, waarna Geert alles keurig netjes in de juiste volgorde heeft gezet en natuurlijk heeft gezorgd voor de vloeiende overgangen.

In de veelal handgemaakte pakken zullen de ijsdansers op 23 maart de ingestudeerde figuren op de passende muziek ten uitvoering brengen. Of er weer een Nederlandse titel in zit? Dat weten we op 23 maart! 

Meer berichten