Niels van der Knoop (links) organiseert een spinningmarathon voor het goede doel.
Niels van der Knoop (links) organiseert een spinningmarathon voor het goede doel. (Foto: Tanja Bouwhuis)

Spinningmarathon bij TotalFit voor Tristan Hoffman Challenge

  Verenigingen

RUURLO - Sportcentrum TotalFit in Ruurlo staat op zaterdag 23 maart in het teken van een grootse spinningmarathon. Iedereen, getraind of niet, kan een uurtje komen fietsen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de Tristan Hoffman Challenge. Deze stichting - onderdeel van Kanjers voor Kanjers - heeft tot doel kinderen in de Achterhoek te laten sporten.

Initiatiefnemers zijn Niels van der Knoop van sportcentrum TotalFit en Arend Ligtenberg en Alain Schepers, beiden deelnemers aan de Tristan Hoffman Challenge. De spinningmarathon is op zaterdag 23 maart van 15.00 tot 18.00 uur. Deelnemers kunnen voor 10 euro per uur een spinningfiets huren. Voor 25 euro fiets je alle drie de uren mee. “Het gaat tijdens deze marathon niet zozeer om de prestatie, maar vooral om de fun”, aldus Arend Ligtenberg. “Heb je nog nooit gespind, dan is dit een perfecte eerste kennismaking. Je hoeft geen lid te zijn van de sportschool; iedereen is welkom.”

Er is een beperkt aantal fietsen beschikbaar. De inschrijving is inmiddels geopend. “Wil je ook een uurtje spinnen, dan kun je je opgeven aan de balie bij TotalFit. We zijn nog maar net begonnen en de aanmeldingen stromen al binnen”, aldus Niels van der Knoop van sportcentrum TotalFit, die Ligtenberg en Schepers klaarstoomt voor hun challenge: het al hardlopend bedwingen van een beroemde en beruchte berg, de Aubisque in de Franse Pyreneeën.

Tijdens het spinnen kunnen de deelnemers aanmoedigingen goed gebruiken. Supporters zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen in het sportcentrum.

De Tristan Hoffman Challenge is de stichting van oud-profwielrenner en tegenwoordig ploegleider Tristan Hoffman. Eind juni bedwingen 180 sporters uit de Achterhoek de Aubisque, een deel wandelend, een deel op de fiets en een aantal al hardlopend. De complete opbrengst van de spinningmarathon gaat naar dit goede doel.

Meer berichten