De schaatsen van bijna negentig kinderen gingen woensdag 7 november weer uit het vet.
De schaatsen van bijna negentig kinderen gingen woensdag 7 november weer uit het vet. (Foto: )

Borculose jeugd haalt de schaatsen uit het vet

  Verenigingen

Deventer - De schaatsen van bijna negentig kinderen uit Haarlo, Borculo, Geesteren en Gelselaar gingen woensdag 7 november weer uit het vet.

De kinderen van de groepen 7 en 8 van de scholen uit die dorpen zijn die dag gestart met het schaatsproject Borculose Kids on Ice.

In dit jaarlijks terugkerende project van de IJsclub Borculo in samenwerking met de Sport Federatie Berkelland leren de kinderen in vier lessen schaatsen op IJsbaan de Scheg in Deventer.

Dit jaar doen er bijna negentig kinderen mee aan de schaatslessen, die verzorgd worden door de schaatstrainers van de KNSB van De Scheg. In twee bussen, begeleid door vrijwilligers van de IJsclub Borculo, gaan de kinderen vier weken lang naar Deventer, waar ze alle belangrijke technieken van het schaatsen aangeleerd krijgen, om zo klaar te zijn voor het natuurijs bij IJsclub Borculo.

Voor meer info: Wicher Soek, IJsclub Borculo, tel. 0545 – 272384 of John Willemsen, Sport Federatie Berkelland, john@sportfederatieberkelland.nl of tel. 0545 – 476727

Meer berichten