De survialrunners uit Beltrum bieden De Voshaar een hindernis cadeau aan. Raoul Kluiver (rechts) is er bijzonder mee in zijn sas.
De survialrunners uit Beltrum bieden De Voshaar een hindernis cadeau aan. Raoul Kluiver (rechts) is er bijzonder mee in zijn sas.

Voshaar blij met 'Rondje Beltrum'

  Verenigingen

Eibergen - Trainings- en Buitensportcentrum De Voshaar in Eibergen is een survivalrunhindernis rijker. Stichting Survivalrun Beltrum (SSB) bouwde afgelopen zaterdag een even fraaie als lastige hindernis op het trainingscentrum. Een cadeau van de survivalrunners uit Beltrum ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van De Voshaar.

Op De Voshaar is het deze zaterdagmorgen een komen en gaan van sportmensen. Echter de survivalrunners uit Beltrum komen dit keer niet om te trainen. "We gaan een survivalhindernis ophangen", zegt Mark Ribbers, voorzitter van SSB. "Afgelopen jaar bestond De Voshaar 40 jaar en beloofden wij Raoul Kluivers en Margot iets speciaals. Nou en die belofte gaan we vanmorgen inlossen."

De Survivalrun Beltrum en De Voshaar zijn al ruim 30 jaar met elkaar verbonden. Immers, hier liepen de eerste survivalrunners hun rondjes en leerden ze elkaar de kneepjes van het vak. Terwijl de mannen uit Beltrum hun cadeau tussen de bomen knopen, vertelt Ribbers: "De hindernis heet 'Rondje Beltrum', omdat deze hindernis continu doorloopt en het gemaakt is door Beltrumse survivalrunners. We hopen dat het in de smaak valt." Raoul Kluivers: "Dit vind ik super tof! Op deze hindernis kunnen ze de komende maanden mooi oefenen voor de eigen survival."

Meer berichten