Vorig jaar werden bij de telpost aan de Havelandsweg heel veel vinken genoteerd. Foto: L. de Haan
Vorig jaar werden bij de telpost aan de Havelandsweg heel veel vinken genoteerd. Foto: L. de Haan

Neem kijkje bij trekvogeltelling

  Verenigingen

Rekken - Ieder najaar tellen vele vogelaars in heel Europa op dezelfde dag trekvogels wanneer miljoenen vogels richting het zuiden vliegen om te overwinteren. Op zaterdag 6 oktober staat de Euro Bird Watch 2018 gepland en Vogelwerkgroep Berkelland biedt iedereen de gelegenheid dit spectaculaire fenomeen van dichtbij te ervaren.

Aan de Havelandsweg tussen Rekken en Eibergen staan leden van de werkgroep vanaf het eerste ochtendgloren een dag lang vogels te tellen.

De Euro Bird Watch is natuurlijk erg afhankelijk van het weer. Wanneer het helder weer is en het zicht is goed dan is het ideaal om te tellen. De vogels zijn dan goed zichtbaar. Dat is ook het geval bij lichte tegenwind, want dan vliegen de vogels lager en dan worden ze eerder opgemerkt.

Vorig jaar werden bij de telpost aan de Havelandsweg heel veel vinken genoteerd. Naast vinken werden er ook veel koperwieken, zanglijsters en graspiepers geteld. Lijkt het je leuk om deze actie van nabij mee te maken en meer feitjes te horen over het bijzondere fenomeen dan ben je van harte welkom.

Meer berichten