Waldo Rhebergen gaf namens de Sport Federatie Berkelland tips en trics voor een geslaagde training.
Waldo Rhebergen gaf namens de Sport Federatie Berkelland tips en trics voor een geslaagde training.

Er is een verschil tussen training wíllen en training kúnnen geven

  Verenigingen

Gelselaar - Dertien jeugdtrainers van verschillende sportverenigingen stonden maandagavond 10 september op het veld van EGVV in Gelselaar klaar voor een Basiscursus Training Geven, georganiseerd door de Sport Federatie Berkelland (SFB).

Trainingen bij clubs worden vaak gegeven door vrijwilligers die over onvoldoende kennis beschikken om dat werk naar behoren uit te voeren. Het blijkt voor verenigingen steeds lastiger om de juiste personen te vinden. Als jeugdtrainer/ster wordt er meer gevraagd dan 'even' een training verzorgen. Je kunt als goedwillende ouder of jeugdtrainer wel je diensten aanbieden, maar dat wil niet zeggen dat je ook geschikt bent. Daarom deze eerste cursusavond.

De cursus startte met een trefbalspel op het veld. Hierbij gaf de SFB-trainer diverse voorbeelden uit de praktijk, die iedereen herkent, maar die zeker niet de juiste zijn. Denk aan het inleven in de belevingswereld van kinderen, de niveauverschillen in de groep, omgang met elkaar, uitstraling en houding van de trainer. Vervolgens werden voorbeelden gegeven van hoe het eigenlijk wél zou moeten gaan.

Aansluitend gaven de trainers door middel van een presentatie en filmpjes duidelijke praktische tips hoe je als trainer goed om kunt gaan met een groep. Deze tips konden de deelnemers vervolgens op het veld in de praktijk brengen. Tot slot werd een informatief filmpje getoond, waarna de deelnemers zelf zaken naar voren konden brengen, waar zij bij hun club mee te maken hebben.

De trainers waren enthousiast over de avond en kunnen met de voorbeelden en tips hun voordeel doen in hun verdere trainerscarrière.

Bent u zelf trainer of bestuurslid en zou u graag de basiscursus bij uw club willen organiseren? Neem dan contact op met de SFB via info@sportfederatieberkelland.nl of 0545-476727. Kijk ook voor meer informatie op www.sportfederatieberkelland.nl 

Meer berichten