Needse Sportweek brengt schooljeugd in beweging

  Verenigingen

Neede - Sport Federatie Berkelland houdt volgende week samen met het onderwijs, de sportverenigingen en andere organisaties uit Neede en omstreken voor de 15e keer de Needse Sportweek.

Deze week staat voor de ongeveer 480 basisschoolleerlingen van groep 4 tot en met 8 in Neede, Noordijk, Lochuizen en Rietmolen in het teken van het kennismaken met 17 sportverenigingen en sportorganisaties. Tientallen vrijwilligers zullen deze week actief zijn om hun sportvereniging zo goed mogelijk te verkopen aan de jeugd. Elke groep beoefent in de sportweek gedurende twee dagen twee verschillende sporten. Wanneer de kinderen groep 4 tot en met 8 doorlopen hebben, zullen zij uiteindelijke bijna alle sporten een keer gedaan hebben. Doel hiervan is met name de kinderen enthousiast maken voor het sporten.

Leerlingen van 3havo en 3vwo van het Assink uit Neede worden die week ingezet in het kader van de maatschappelijke stage en zullen de catering verzorgen en de diverse trainers assisteren bij de verschillende sporten. Info: sportfederatieberkelland.nl

Meer berichten