Foto: Lieneke Tanis

Picasso's in spe

  Verenigingen

RUURLO - Picasso's in spe kunnen op donderdag 9 en 16 en op dinsdag 21 augustus van 13.00 tot 17.00 uur terecht bij de Kunstkring Ruurlo voor de workshop 'Schilderen voor kinderen.' Deze workshop, die onder leiding staat van docente Lisette Wetzels, is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De plaats van handeling is het atelier van de kunstkring in het Kulturhus aan de Nieuwe Weg 5 in Ruurlo. De kosten bedragen 20 euro, inclusief materiaal en iets te drinken.

"Kinderen zijn tijdens de schildermiddag bij Lisette Wetzels in vertrouwde handen als het gaat om creatieve vorming," aldus een woordvoerder. "Als docente kunstzinnige vorming is zij al enige jaren een zeer gewaardeerde vrijwilliger bij het project 'Kunst in de kinderschoenen', een succesvolle, jaarlijks terugkerende activiteit van de kunstkring." Haar deskundigheid en enthousiasme zijn daarbij van grote waarde. Ook heeft zij in het verleden al meer schilderlessen voor kinderen verzorgd. "Lisette haalt in elk kind aanwezige creativiteit en fantasie naar boven en laat ze die met kleur en gevoel op een schilderdoek vastleggen. De onbevangenheid van het kind en het plezier om iets moois te maken, staan tijdens deze middagen voorop. Kinderen kunnen zich opgeven voor alle drie middagen, maar ook voor één of twee."

De workshop gaat alleen door bij voldoende deelname, dat wil zeggen als er tenminste zes kinderen per middag zijn. Mocht dat aantal voor een bepaalde datum niet gehaald worden, dan worden de kinderen geclusterd. Hierover worden ouders en kinderen tevoren geïnformeerd. Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Lieneke Tanis via 06-51 60 94 97 of cursusadministratie@kunstkringruurlo.nl.

Meer berichten