Foto:

Bijen in de hoofdrol tijdens imkerijdag Lebbenbrugge

  Verenigingen

Borculo - In het kader van de Nationale Imkerijdag wordt er zondag van 11.00 tot 17.00 uur op De Lebbenbrugge in Borculo een natuur- en imkerijdag gehouden.

In de informatiekraam van IVN Noord Midden Achterhoek wordt extra aandacht besteed aan het moeilijke bestaan van de bij. Door het gebruik van allerlei bestrijdingsmiddelen en ziekten hebben bijen het lastig. En daarmee komt ook de mens in een lastig parket: bijen zijn onmisbaar voor driekwart van de voedselvoorziening, want bijen bestuiven de bloemen van onze gewassen. Zonder bestuiving ontstaat er geen vruchtvorming en daardoor is er geen oogst. Bovendien ontbreekt het vaak aan akkerranden. De boer produceert liefst zo efficiënt mogelijk.

Deze dag is onder meer imker Anton Klein Willink aanwezig om tekst en uitleg te geven over de eigen bijenhouderij van De Lebbenbrugge. Er zijn tussen elf en vijf regelmatig rondleidingen over het erf en door de moestuin en boomgaard, waar ouderwetse gewassen en fruitrassen voorkomen. In de videohoek worden streekgebonden natuurfilms vertoond.

Nog tot en met 31 oktober is er een tentoonstelling over een van de eerste landschapsfotografen Bernard Jacob Hoetink.

Meer berichten