Scouting Borculo heeft het Rode Kruis afgelopen week geholpen met collecteren. En in ruil krijgt de club nu gratis lessen Eerste Hulp.
Scouting Borculo heeft het Rode Kruis afgelopen week geholpen met collecteren. En in ruil krijgt de club nu gratis lessen Eerste Hulp.

Scouting helpt Rode Kruis in ruil voor cursussen Eerste Hulp

  Verenigingen

Borculo - Scouting Borculo heeft op donderdag 28 juni de afdeling Berkelland van het Rode Kruis geholpen met de jaarlijkse collecte. Zeventien jongeren, die binnen de scoutinggroep doorgaans de leiding hebben, gingen voor het Rode Kruis op pad in drie verschillende wijken in Borculo.

"Het is een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen lokale verenigingen en voor herhaling vatbaar", aldus Femke Haanepen namens Scouting Borculo en Armando Veringmeier, penningmeester van het Rode Kruis. "De opbrengst wordt volledig binnen Berkelland besteed en wel voor het organiseren en uitbreiden van Eerste Hulp-cursussen op basisscholen."

Het idee ontstond begin dit jaar. Veringmeier: "Bij het Rode Kruis kregen wij via via signalen dat de scouting behoefte had aan cursussen Eerste Hulp, terwijl wij eigenlijk wel zochten naar een club met jonge mensen die ons zou kunnen helpen met de jaarlijkse collecte. Immers, het wordt steeds moeilijker om vrijwilligers daarvoor te krijgen." Het contact werd gelegd en al snel was een grote groep binnen de scouting enthousiast. Als tegenprestatie zal het Rode Kruis in het najaar de Eerste Hulp-cursussen verzorgen voor de leiding van de Scouting.

Haanepen: "De reacties vanuit de jongeren waren louter positief. Een aantal hadden al wel eens collecte gelopen, maar werden toch verrast door de leuke reactie van mensen aan de deur."

Nieuw dit jaar was de pilot Collecteren 2.0, waarbij een deel van de collectanten op pad ging met een collectebus met pinapparaat. Hiervan werd nog maar weinig gebruik gemaakt, maar gelukkig kon er ook nog contant geld in de bus.

Het Rode Kruis is een organisatie zonder winstoogmerk. De activiteiten van de afdeling Berkelland bestaan uit het geven van eerste hulp en reanimatiecursussen, het verzorgen van nood- en evenementenhulpverlening en het bevorderen van zelfredzaamheid.

Meer berichten