Suus Ruesink, Twan Lerink, Luuk Harkink, Wout Lerink, Arno Lutke W., Sil Hietland, Lynn en Jet Gerritsen, Sanne Bisperink en Muriëlle Oonk.
Suus Ruesink, Twan Lerink, Luuk Harkink, Wout Lerink, Arno Lutke W., Sil Hietland, Lynn en Jet Gerritsen, Sanne Bisperink en Muriëlle Oonk.

Jet Gerritsen en Luuk Harkink winnen Kalveropfokwedstrijd

  Verenigingen

Onder prima weersomstandigheden heeft zaterdag de jaarlijkse eindkeuring van de Kalveropfokclub Borculo e.o. plaatsgevonden. De overwinning ging naar Jet Gerritsen en Luuk Harkink.

Borculo - Voorafgaand aan deze eindkeuring werden de kinderen al twee keer onverwachts thuis bezocht en beoordeeld door bestuursleden. De punten die de kinderen toen vergaard hebben, zijn opgeteld bij de score van de eindkeuring. Met name de omgang van het kind met het kalf telt zwaar in de beoordeling. Gaandeweg ontstaat er vaak een hechte band tussen het kind en het kalf, dat ze twee maanden intensief verzorgd hebben.

De juryleden, Gerrit Geerdink uit Noordijk en Derk te Brinkhof uit Ruurlo, al jaren het vaste jurykoppel, bezochten de kinderen thuis op een afgesproken tijdstip. De kinderen stonden klaar met hun netjes getoiletteerde kalf en vervolgens konden ze de juryleden hun werk van de afgelopen maanden tonen door zo goed mogelijk het parcours af te leggen.

De juryleden waren blij verrast en onder de indruk van het hoge niveau van de deelnemers, zodat er volgens hun ook alleen maar winnaars waren en geen verliezers. De onderlinge verschillen waren klein. In totaal deden er 10 kinderen met hun kalf mee aan de wedstrijd, waaronder 5 beginners en 5 gevorderden.

De prijsuitreiking was 's avonds bij De Melktap in Geesteren.

Bij de nieuwelingen ging de eerste prijs naar Jet Gerritsen uit Ruurlo met haar kalf Beatrix 175. De tweede prijs was voor zus Lynn Gerritsen met haar kalf Gretha 105. De derde prijs was voor Sanne Bisperink uit Haarlo met haar kalf Wieke.

Bij de gevorderden was de eerste prijs voor Luuk Harkink uit Haarlo met zijn kalf Marlena. De tweede prijs was voor Arno Lutke Willink uit Geesteren met zijn kalf Janine 134 en Muriëlle Oonk uit Noordijk werd met haar kalf Jantje derde.

De wisselbeker, voor degene met het hoogst aantal punten van zowel de thuiskeuringen en de eindkeuring, ging dit jaar naar de 6-jarige Jet Gerritsen. Een knappe prestatie van deze jonge debutante, die de 11-jarige titelverdediger Luuk Harkink met een nipte voorsprong wist te verslaan.

Tijdens de eindkeuring zelf was er ook een prijs te verdienen voor het beste toilet. Die werd bij de gevorderden gewonnen door Arno Lutke Willink uit Geesteren en bij de nieuwelingen door Suus Ruesink uit Gelselaar. De beste omgang met het kalf bij de gevorderden werd gewonnen door Twan Lerink uit Haarlo met zijn kalf Sjoukje 131 en bij de nieuwelingen door Jet Gerritsen uit Ruurlo.

Meer berichten