De Ruurlose Zwem4daagse gaat het dit jaar anders doen. Foto: Carlo ter Ellen / TC Tubantia
De Ruurlose Zwem4daagse gaat het dit jaar anders doen. Foto: Carlo ter Ellen / TC Tubantia ( )

Meer zwemmers naar vierdaagse De Meene dankzij kleine ingrepen

  Verenigingen

Ruurlo - Voor de 45e wordt van woensdag 20 juni tot en met zaterdag 23 de Zwem4daagse Ruurlo gehouden in Zwembad te Meene. De organisatie is in handen van Schuurman BZC samen met Stichting Zwembad de Meene. De Zwem4daagse is een sportief evenement, dat kinderen en volwassenen stimuleert om te blijven zwemmen.

Tijdens de Zwem4daagse zwemmen de deelnemers vier dagen achtereen een afstand van 300 meter (kinderen tot 12 jaar) of 450 meter (iedereen vanaf 12 jaar). Als beloning krijgt iedere deelnemer een medaille.

Hopen op meer zwemmers

Deze 45e editie ziet er iets anders uit dan voorgaande jaren. Namens de organisatie legt Wilma Roekevisch uit wat er veranderd is: "Het grote verschil zit in het feit dat er alle voorgaande jaren werd gezwommen van maandag tot en met vrijdag, met een inhaalavond dus. Nu zwemmen we vier dagen.Van woensdag tot en met zaterdag, zonder die inhaaldag." Nog een verschil is het feit dat wordt samengewerkt met Stichting Zwembad de Meene. "De mensen van De Meenen organiseren op de zaterdagmiddag activiteiten in en rond het zwembad. We zagen de afgelopen jaren de deelname teruglopen en we hopen op deze manier weer meer mensen op de zwem4daagse te mogen verwelkomen."

Pannenkoek

Er kan nu worden gezwommen op de woensdag-, donderdag- en vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en op de zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Na afloop kan uiteraard de welverdiende medaille worden opgehaald en kan er een lekkere pannenkoek worden gegeten.

Inschrijven

Inschrijven kan alleen op de woensdagavond vanaf 18.00 uur. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Er kan alleen contant betaald worden. Deelname van een begeleider bij jonge kinderen is niet persoonsgebonden.

Meer berichten