Mans Koster bij een eerdere editie van de Veteranendag in Berkelland. Foto: Toma Tudor / TC Tubantia
Mans Koster bij een eerdere editie van de Veteranendag in Berkelland. Foto: Toma Tudor / TC Tubantia

Jaarlijkse bijeenkomst veteranen Berkelland verhuist naar namiddag

  Verenigingen

Voor de elfde keer is kazerne Kamp Holterhoek op 21 juni gastheer voor de Berkellandse Veteranendag. Omdat er verhoudingsgewijs steeds meer 'jonge veteranen' zijn, wordt het aanvangstijdstip verschoven van 10.00 naar 16.00 uur.

Holterhoek - Namens het Platform Veteranen Berkelland legt Mans Koster uit: "Het aantal Indië-, Korea- en Nederlands Nieuw Guinea-veteranen neemt sterk af en sinds de tachtiger jaren zijn er steeds meer militairen uitgezonden naar internationale missies. Reden temeer voor ons om ons meer te gaan richten op de veteranen die tot die laatste categorie horen. Een heel groot deel van hen staat nog midden in het werkzame leven en voor hen was een programma midden op de dag niet gunstig gepland. Daarom beginnen we nu om 16.00 uur en eindigen om 20.00 uur."

Het programma bestaat uit een ontvangst met koffie en cake, gevolgd door een officieel deel, waarna men kan gaan genieten van een Indisch buffet. Hierna is er nog gelegenheid om na te praten al dan niet onder het genot van een drankje.

Het Berkellandse platform bestaat dit jaar precies tien jaar. Het werd op 5 juni 2008 opgericht om veteranen in de gemeente Berkelland een gelegenheid te bieden elkaar in een ongedwongen sfeer te ontmoeten.

Een van de taken die het platform op zich nam was de organisatie van de Veteranendag binnen de gemeente Berkelland, die met steun van de gemeente sinds 2008 wordt gehouden in de week voorafgaand aan de Nationale Veteranendag in Den Haag. Koster: "Het huidige bestuur vindt nu dat het tijd is voor verjonging en uitbreiding, bovendien is ook de organisatievorm onderwerp van gesprek. Buiten de Veteranendag wil het bestuur meer activiteiten ontplooien, zoals een gezamenlijk bezoek aan de Nationale Taptoe in Rotterdam, waar een speciale uitvoering is gereserveerd voor veteranen.

HCR Prinsen te Haarlo biedt sinds jaar en dag gastvrijheid aan de veteranen, die elkaar daar op de laatste vrijdag van de maand ontmoeten, met uitzondering van de maanden juli en augustus.

Het Platform Veteranen Berkelland hoopt op een grote opkomst op 21 juni. Tot 15 juni bestaat de mogelijkheid tot aanmelden bij Mans Koster via tel. 0545-291338 of Bart Klootwijk via tel. 06-22064677

Meer berichten