Logo berkelnieuws.nl


De tuin van de winnaar bij de siertuinen in 2016, de tuin van de familie Hooglugt.
De tuin van de winnaar bij de siertuinen in 2016, de tuin van de familie Hooglugt.

Waar bevinden zich de mooiste tuinen van Ruurlo?

  Verenigingen

De keurmeesters van de Berkellandse afdeling van Groei en Bloei hebben hun jaarlijkse tuinkeuringen in Ruurlo erop zitten. In voorjaar, zomer en nazomer zijn alle voortuinen gekeurd: drie keer door twee verschillende keurmeesters. Zij beoordelen de tuinen op onderdelen als plantenassortiment, onderhoud en opbouw van de tuin.

Ruurlo - "Ruurlo is een groen dorp met mooie, 'groene straten' en we willen een goed onderhouden groen straatbeeld een pluim te geven. Vandaar deze jaarlijkse wedstrijd", laat de organisatie weten.

De tuinkeurders hebben behalve naar particuliere tuinen ook gekeken naar burgerinitiatieven, bijvoorbeeld de groene aankleding van een straat. 

Op 16 oktober worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking in zaal De Tapperij aan het Julianaplein in Ruurlo. De avond begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, ook voor niet-leden.

De voorzitter van de Berkellandse afdeling van Groei en Bloei, Jan Schravesande, zal de avond openen.
Marcel Borkus, bekend van de open tuindagen aan de Borculoseweg, en tuinontwerpster Joke Klein Tiessink uit Barchem zullen tussendoor, aan de hand van foto's, een aantal tuinen bespreken.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox