Logo berkelnieuws.nl


De wagen van De Kappenweaver in 2015. Foto: Franklin Veldhuis
De wagen van De Kappenweaver in 2015. Foto: Franklin Veldhuis

Rekken maakt zich op voor bloemencorso

  Verenigingen

Rekken - De wagenbouwers van het Rekkense corso zijn al maanden druk met hun rijdende kunstwerken. Twaalf met dahlia's beplakte wagens trekken op woensdag 23 en donderdag 24 augustus door het grensdorp en het omliggende buitengebied.

Het volgens Rekkenaren 'mooiste kleine corso van Nederland' telt jaarlijks 1,2 miljoen bloemen en duizenden mensen uit de wijde regio komen hiernaar een kijkje nemen. Vijfendertig kinderwagens begeleidden de grote wagens en het geheel wordt opgeluisterd met muziek door verschillende muziekkorpsen, waaronder uiteraard Crescendo Rekken.

Woensdag 23 augustus vertrekt de stoet vanaf 13.00 uur uit Rekken. De route van het corso is te vinden op www.bloemencorsorekken.nl. De entree is gratis, maar er wordt wel gecollecteerd. Donderdagmorgen gaat het richting Oldenkotte, waar op de grens een stop zal worden gemaakt.

Behalve het bekende corso is er natuurlijk ook de kermis op het feestterrein in het dorp.

Op de vrijdagmiddag is er voor de ouderen een gezellige middag met medewerking van mannenkoor Leedvermaak uit Eibergen en iedere avond is er muziek voor jong en oud in de feesttent.

reageer als eerste
Meer berichten
CustomHtml_1