Wim Giesbers laat fietsers Berkel twaalf keer kruizen

  Toerisme
Wim Giesbers heeft drie fietsroutes langs en over de Berkel samengesteld. Foto: Frans Nikkels / TC Tubantia
Wim Giesbers heeft drie fietsroutes langs en over de Berkel samengesteld. Foto: Frans Nikkels / TC Tubantia

Rekken - In het kader van het jaarlijkse Berkelfestival heeft Rekkenaar Wim Giesbers drie fietsroutes samengesteld met de Berkel als rode draad. Deze kunnen vanaf dit weekend gefietst worden.

"Vorig jaar is mij gevraagd een fietsroute beschikbaar te stellen voor het Berkelfestival. Een route langs de Berkel had ik echter niet. Toen heb ik een andere grensoverschrijdende route aangeleverd. Daar is heel veel gebruik van gemaakt en men was erg te spreken over deze tocht, waar de Berkel een paar keer gepasseerd werd. Naar aanleiding daarvan is mij gevraagd voor dit jaar een specifieke route langs de Berkel te maken", aldus Giesbers.

Uiteindelijk zijn het drie routes geworden. "De kortste is 23 kilometer lang. Men kruist daarbij meerdere keren de Berkel en komt door karakteristieke dorpen als Oldenkotte, Ammeloe en Ellewick. De middellange route is 38 kilometer lang en leidt naar Vreden, waar de Berkel midden door de oude stad stroomt. De langste route gaat van Rekken naar Stadtlohn en terug. Tijdens deze route van 62 kilometer passeert de fietser de Berkel liefst twaalf keer."

Komende vrijdag, zaterdag en zondag zijn de routes gratis op te halen bij café Kerkemeijer in Rekken of in het aangrenzende winkeltje. Op dezelfde dagen zijn de routes verkrijgbaar bij het Muldershuis in Eibergen. Het Muldershuis heeft er een arrangement van gemaakt. Kijk voor informatie hierover op de site van het Muldershuis.

Na het Berkelfestival blijven de routes gratis beschikbaar. Ze liggen bij het Muldershuis en Kerkemeijer.

Meer berichten