De Valk in Ruurlo is een romantische, landschappelijk tuin van ruim 5.000 m2 met heel veel borders. 
De Valk in Ruurlo is een romantische, landschappelijk tuin van ruim 5.000 m2 met heel veel borders.  (Foto: PR)

Op de fiets langs prieeltjes in Ruurlo en Barchem

  Toerisme

Ruurlo - Vier tuineigenaren uit Ruurlo en Barchem hebben na het succes van 2015 opnieuw de koppen bij elkaar gestoken en stellen hun tuin open voor tuinliefhebbers. Het zijn vier totaal verschillende tuinen. Wees welkom in de tuinen op 13 en 14 juli van 10.00 tot 17.00 uur.

D'n Uuthook is een verrassende tuin in het buitengebied van Ruurlo van ca. 4.000 m2. De gazons zijn omringd door grote vaste plantenborders. Er zijn diverse zitjes, waar u kunt genieten van de tuin onder het genot van een kopje koffie. Bij slecht weer staat de koffie klaar in het Koffieheuksken, die is ingericht als oude boerenkeuken. Benny en Diny Schepers, Morsdijk 9 in Ruurlo / www.dnuuthook.nl

Tuin Bannink in Barchem is een wat kleinere tuin van ongeveer 850 m² De tuin bestaat uit een voor- en een achtertuin met ieder een eigen sfeer. De belijning is strak, maar de beplanting uitbundig. Er zijn diverse gezellige zitjes en hoekjes. Koffie en thee verkrijgbaar. Fam. Bannink, Lochemseweg 6 in Barchem.

De Valk in Ruurlo is een romantische, landschappelijk tuin van ruim 5.000 m2 met heel veel borders. Alle kleuren zijn toegestaan; rood, geel en oranje doen flink mee. Het is een tuin waar je heerlijk door heen kunt dwalen en door het open karakter zijn er mooie doorkijkjes. Met de toepassing van veel grassen en herfstbloeiers is de tuin tot ver in september nog prachtig. Er is koffie en thee verkrijgbaar. Buitenvelderweg 2 in Ruurlo.

Hof te Ruurlo is 1.100 m² en ingedeeld door muurtjes en taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes, daarom is het telkens weer verrassend. Er staan veel verschillende, vaak bijzondere planten in de cottageachtige tuin waaronder 475 verschillende soorten nosta's. Elke millimeter is benut: waar planten staan, heeft onkruid namelijk minder kans. Veel planten staan in potten, zodat er leuk mee geschoven kan worden. Koffie en thee zijn ook hier uiteraard verkrijgbaar. Borculoseweg 40 in Ruurlo / www.hofteruurlo.nl

In najaar nog een keer open

Volgens de organisatie zijn het allemaal heel mooie tuinen, die elk weer een ander kijk op tuinieren geven. De tuinen zijn op redelijke afstand van elkaar, dus het is mogelijk om het per fiets te doen. Tuin Bannink en tuin D'n Uuthook en De Valk liggen 12 kilometer uit elkaar en de Hof te Ruurlo ligt daar tussen in. De tuinen zijn beperkt toegankelijk voor rolstoel, rollator en kinderwagen. Huisdieren zijn niet toegestaan. Op 7 en 8 september zijn de tuinen nog een keer open.

Meer berichten