Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Ook Rekken krijgt een Klompenpad

  Toerisme

REKKEN - Berkelland heeft al één zogeheten 'Klompenpad'. Het Boereneschpad bij Gelselaar, Noordijk en Geesteren. Er komt er nu een bij in Rekken en omgeving. Voor mensen die van wandelen houden en graag willen meedenken over de route is er op woensdag 27 maart in Café Rotering een aftrapavond.

In Gelderland en Utrecht zijn inmiddels 111 Klompenpaden (www.klompenpaden.nl) ontwikkeld door de Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Landschap Erfgoed Utrecht. De routes worden ontwikkeld en onderhouden samen met lokale vrijwilligers.

Klompenpaden zijn bewegwijzerde wandelroutes door (voormalig) agrarisch gebied. Liefst over onverharde paden dwars door het land van de boer, langs boerenerven en over landgoederen. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Het is de combinatie van natuur met cultuurhistorie die de Klompenpaden zo geliefd maken. Voor omwonenden brengt het een stukje geschiedenis van de eigen omgeving tot leven.

De avond bij Rotering is bedoeld voor bewoners en geïnteresseerden die mee willen helpen om een Klompenpad te ontwikkelen en/of kennis hebben over de cultuurhistorie van het gebied.

U bent van harte welkom in Café Rotering aan de Oldenkotseweg 11 in Rekken. De bijeenkomst begint om 19.30 uur met de jaarvergadering van Belangenvereniging Rekken. Aansluitend vindt om 20.00 uur de startavond over het nieuwe Klompenpad plaats.

Meer berichten