Willy Erinkveld van de Melktap in Geesteren heet iedereen welkom op zijn bijzondere bedrijf.
Willy Erinkveld van de Melktap in Geesteren heet iedereen welkom op zijn bijzondere bedrijf. (Foto: )

Leuk en leerzaam bezoekje aan De Melktap

  Toerisme

Geesteren - Tijdens het aanstaande Berkelfestival kun je ook kennismaken met een bijzonder boerenbedrijf, De Melktap in Geesteren. Het bedrijf van de familie Erinkveld in Geesteren vormt op zaterdag 25 augustus het middelpunt van een leerzaam en leuk dagje uit.

De activiteit start bij het gemeentehuis in Borculo. Om 10.00 uur en om 14.00 uur kun je beginnen. Met de huifwagen maak je een roadtrip van Borculo naar Geesteren, waar je aankomt op de boerderij.

Tijdens de rondleiding over het bedrijf kun je de boer alles vragen en maak je kennis met zijn koeien. Je hoort hoe ze heten, hoeveel ze eten, drinken en hoeveel melk ze geven.

Een bezoek aan de kalfjes mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de tour en misschien gok jij wel in één keer goed hoeveel ze wegen. Na afloop van de rondleiding kun je zelf de melk tappen.

In plaats van de rondleiding kun je je op het terrein van de Melktap ook in een levensgroot maisdoolhof wagen. Op het terras geniet je na afloop van een drankje of ijsje, waarna de huifwagen je weer terug naar Borculo brengt.

De activiteit duurt in totaal circa twee uur. Wil je zowel mee met de rondleiding als naar het maisdoolhof? Dat kan ook! Voor een kleine meerprijs kun je wat later worden weggebracht naar het startpunt. Eenmaal terug in Borculo kun je deelnemen aan diverse andere, leuke activiteiten tijdens het Berkelfestival. Ga ook mee op avontuur en maak kennis met de leukste koeien van de Berkel! Kijk voor alle informatie op: www.berkelfestival.eu/beleef-de-boerderij-melktap/

Beleef de Boerderij is onderdeel van het Berkelfestival: een 'parelsnoer van activiteiten' in, op en rond rivier de Berkel en in de Berkelsteden op 24, 25 en 26 augustus. Aan de hand van zeven pijlers presenteert het Berkelfestival 2018 haar programma en zijn er tal van activiteiten te doen voor een breed publiek. De pijlers zijn: Water & natuur, Sport & recreatie, Eten & drinken, Kunst & cultuur, Muziek, Geschiedenis, Innovatie & ontwikkeling. De activiteiten worden georganiseerd door lokale initiatiefnemers en vinden plaats in onder andere Zutphen, Almen, Lochem, Borculo, Eibergen en Rekken. Daarnaast zijn er een aantal grensoverschrijdende activiteiten in samenwerking met Duitsland.

Info: www.berkelfestival.eu

Meer berichten