Weekendlang tuinen kijken in Berkelland en Haaksbergen

  Toerisme
Hof te Ruurlo
Hof te Ruurlo

Berkelland/Haaksbergen - Maar liefst 32 tuinen worden in het weekend van 16 en 17 juni opengesteld tijdens het open tuinen weekend in de gemeenten Berkelland en Haaksbergen. Voor de vierde keer worden de tuinen gepresenteerd in een speciaal OTW-boekje. Hierin is een kaartje opgenomen, waarop men zien waar de tuinen te vinden zijn. Daarnaast vindt men op de website www.ziemijntuin.nl alle actuele informatie over de tuinen die meedoen.

Soms zijn de tuinen op andere momenten in het seizoen ook heel bijzonder. Denk aan het voorjaar met bollen en bloesem of in het najaar de grastuinen. De tuineigenaren werken belangeloos mee en hebben hun uiterste best gedaan om hun tuin optimaal te presenteren.

De toegang tot de tuinen is dit weekend gratis met uitzondering van drie Duitse tuinen in Vreden en de Kruidentuin in Eibergen. Honden zijn niet toegestaan. In sommige tuinen kan de bezoeker een verfrissing of eem warme drank krijgen. Daarnaast is in een aantal tuinen plantjes te koop of kan men zaden krijgen. Soms valt er van kunst te genieten.

Alle info staat op de genoemde site. De boekjes zijn onder meer verkrijgbaar bij de VVV's van Berkelland en Haaksbergen.

De tuinen zijn open van 10.00 uur tot 17.00 uur, tenzij anders aangeven.

Meer berichten