Logo berkelnieuws.nl


Taaie tandemtrappers voor fietsweken gezocht

  Toerisme

Vier 'fietsmidweken' voor mensen met een visuele beperking staan deze zomer weer op het programma. Georganiseerd door Dick Hilarius en zijn Stichting Met zicht op pad.

Haaksbergen - Thuisbasis is als vanouds Erve Bruggert bij Haaksbergen. Van daaruit worden kortere (50 kilometer) en stevige (100 kilometer), maar altijd gezellige fietstochten ondernomen door de wijde omgeving. Dat gebeurt per tandem, met een ziende fietser voorop. Hilarius kan beschikken over een vast peloton vrijwilligers. Mensen die het ontbijt verzorgen, hobbykoks, voorrijders.

Voor het eerst in de negen jaar dat de fietsmidweken worden gehouden, dreigt er echter een tekort aan vrijwillige medewerkers. "Door verschillende omstandigheden zijn er nogal wat afzeggingen", meldt Hilarius. "We kunnen dus versterking gebruiken. Het zou fantastisch zijn als 'nieuwe' mensen ons willen helpen. Meefietsen op de tandem. Of in de keuken een maaltijd bereiden voor gemiddeld 17 personen."

Het gaat om de midweken van 2 t/m 6 juli, 6 t/m 10 augustus en 27 t/m 31 augustus. Wat gasten betreft zijn deze al volgeboekt. "Wie meer informatie wenst of zich wil aanmelden als vrijwilliger kunnen mij bellen. Met wat hulp bezorgen we ook dit jaar weer mensen met een visuele beperking een prachtige week."

Dick Hilarius is bereikbaar via: 06-20551589 of e-mail: d.l.hilarius@kpnmail.nl

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox