In twee dagen kanoën van Vreden naar Zutphen

  Toerisme

Berkelland - Tijdens het Berkelfestival op 25 en 26 augustus aanstaande zal voor het eerst de Berkel Kanorally worden gevaren van Vreden of Ellewick naar Zutphen.

Het wordt een grensoverschrijdende tweedaagse tocht met deelnemers uit beide landen. De overnachting zal plaatsvinden in de Zompenloze van St. De Berkelzomp, aan de Graaf Wichmanstraat in Borculo.

De Vereniging Vrienden van de derde Berkelcompagnie heeft samen met vier kanoverenigingen aan de Berkel dit nieuwe kano-evenement opgezet: KSV Stadtlohn, KSV Vreden, LKV Njord (Lochem) en de Zutphense Kanovereniging Anax. Ook vijf kanoverhuurders werken mee: Fiets- en Kanoverhuur ten Brinke (Rekken), Sportwijzer (Eibergen), Ultimate Adventures (Borculo), Zwembad de Berkel (Almen) en Fun Sport Total (Warnsveld).

Enthousiaste leden van de Vereniging Vrienden van de derde Berkelcompagnie en de genoemde kanoverenigingen hebben de tocht al met veel plezier gevaren. Beide dagen wordt zo'n 25 tot 30 kilometer gevaren en er moet een behoorlijk aantal stuwen worden gepasseerd. Daarbij wordt de kano uit het water gehaald. Enige ervaring en spierkracht is dus vereist.

Voor meer informatie en het inschrijfformulier, zie de website: www.berkelcompagnie.com/berkelkanorally

Meer berichten