Logo berkelnieuws.nl


De organisatoren van de vierde editie van 'Broek en Bruil verlicht' hebben er in elk geval zin in. Nu alleen nog hopen op mooi weer, waardoor de verlichte objechten goed tot hun recht komen.
De organisatoren van de vierde editie van 'Broek en Bruil verlicht' hebben er in elk geval zin in. Nu alleen nog hopen op mooi weer, waardoor de verlichte objechten goed tot hun recht komen.

Boerenerven op hun mooist tijdens Broek en Bruil verlicht

  Toerisme

Ruurlo - Volgend weekend vindt de vierde editie van 'Broek en Bruil verlicht' plaats. Dankzij de bereidwilligheid van vele bewoners van de buurtschappen Het Broek en De Bruil uit Ruurlo is er een route van ongeveer 45 km uitgezet, die door de beide buurtschappen loopt. Door het volgen van reflecterende pijlen zijn er tijdens de route zo'n 250 verlichte objecten te zien, zoals boerderijen.

De bewoners zullen vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 oktober door het gebruik van bijvoorbeeld bouwlampen, vuurkorven, lichtslangen of subtiel geplaatste waxinelichtjes hun boerderijen en andersoortige gebouwen zo mooi mogelijk laten uitkomen.

Tijdens de voorgaande editie in 2013 hebben inzittenden van zo'n dertienhonderd voertuigen mogen genieten van de verlichte route.

Jury uit Dijkhoek
Aanwonenden die meedoen, maken kans op een mooie prijs. De verlichte objecten worden beoordeeld door een groep juryleden vanuit 'Diekhook in 't Lech'. Nieuw dit jaar is dat, naast het mooist verlichte object, ook de creativiteit beoordeeld zal worden.

Toneel
Naast de aanwonenden zullen ook de toneelverenigingen 'Steeds Beter' en 'Tot Nut en Genoegen' meewerken met creatieve bijdragen op de route. Bewoners van verzorgingscentrum De Bundeling uit Ruurlo kunnen per bus langs de verlichte objecten.

Twee startplekken
Alle avonden kan er tussen 19.30 en 21.00 uur gestart worden op twee locaties: aan de Muldersweg (ingang Tolhutterweg) en aan de Goudvinkendijk (ingang Groenloseweg). Bij de startpunten zijn de routeboekjes verkrijgbaar voor 5 euro.

Versnapering
Onderweg is er de mogelijkheid om een lekkere versnapering voor in de auto te kopen.
 

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox