Logo berkelnieuws.nl


(Foto: null)

Wandelen op Landgoed Hilhorst met IVN

  Toerisme

Gelselaar - Natuurorganisatie IVN verzorgt zondag 13 augustus een wandeling op Landgoed Hilhorst in Gelselaar. Eigenaresse Brendy Hilhorst zal de deelnemers op haar normaliter niet vrij toegankelijke terrein ontvangen en rondleiden.

Hilhorst was vroeger een melkveebedrijf. Nu maakt het deel uit van de ecologische verbindingszone die er voor zorgt dat dieren zich eenvoudig van het ene gebied naar het andere kunnen verplaatsen. Dit is onder meer gerealiseerd door de aanplant van bomen- en struikenrijen en de aanleg van poelen en plassen. Tijdens de excursie is er extra aandacht voor de gekozen indeling en de flora op het terrein. Natuurgidsen van de IVN-afdeling Noord-Midden Achterhoek geven samen met de eigenares nadere uitleg.

De wandeling beoogt zeer ontspannend te zijn en ook geschikt voor jeugdigen. Helaas is het landgoed slecht toegankelijk voor mensen die gebruik maken van loophulpmiddelen. Deelname is gratis, halverwege de wandeling is er gelegenheid tot een consumptie. Aanmelden is niet nodig. Vertrek om 14.00 uur vanaf de kruising Elsmansdijk/Aaftinkdijk te Noordijk. Terugkomst tegen 16.00 uur.

Nadere info bij hoofdgids Hans Berndsen via tel. 0545-477222 / mail: j.berndsen1@upcmail.nl
 

Franklin Veldhuis
1 reactie
Meer berichten
CustomHtml_1