Verschillende toprijders uit Nederland komen naar de Achterhoek
Verschillende toprijders uit Nederland komen naar de Achterhoek (Foto: PR)

Eibergen epicentrum Berkelland Rally

  Sport

Eibergen - De eerste editie van de Achterhoek Berkelland Rally wordt zaterdag 5 oktober verreden. Met uitdagende klassementsproeven en een deelnemersveld variërend van achterwielaangedreven klassiekers tot R5 auto's die tot de 'koningsklasse' van de Nederlandse rallysport behoren, hoopt de organisatie op een autospektakel voor jong tot oud.

Het epicentrum van de Achterhoek Berkelland Rally bevindt zich in Eibergen. Op industrieterrein De Kiefte zal het servicepark gevestigd zijn, waar de monteurs de auto's zullen prepareren voor de rally. Rond de klok van enen zal de eerste equipe vervolgens vertrekken richting het centrum van Eibergen, waar ze in het openluchttheater één voor één weggevlagd worden.

Na de start zullen de rijders beginnen aan het echte werk, namelijk de klassementsproeven op snelheid. In totaal zullen er drie verschillende proeven gehouden worden, die elk twee keer worden verreden. Dit gebeurt in de omgeving van Rekken, Beltrum en Eibergen. Op laatstgenoemde proef kunnen bezoekers met een entreeticket - dat in het informatiepakket te vinden is - genieten op het publiekspunt ten westen van Hof van Eckberge. Vanuit de Lintveldseweg steken de rijders de N18 over, om vervolgens een haarspeldbocht naar links te maken. Spektakel gegarandeerd daar. Aanrijden kan het beste via de Oude Borculoseweg, waar een parkeerplaats zal komen.

In totaal zullen de equipes 80 kilometer op snelheid rijden, waarvan ongeveer 12 kilometer op onverharde ondergrond zal zijn. Rond de klok van 17.45uur zal de eerste equipe weer terugkeren in het openluchttheater. Grote vraag is natuurlijk welke equipe hier de campagne mag ontkurken en de winnaar van de eerste Achterhoek Berkelland Rally wordt.

Vanaf twaalf uur 's middags tot elf uur 's avonds is De Maat de locatie van verschillende randevenementen van de rally. Zo zullen de hele middag verschillende voertuigen te bewonderen zijn die hebben meegedaan aan de befaamde Dakar Rally en zijn er verschillende supercars zoals Aston Martins en Jaguars aanwezig. De jeugd kan tegen betaling van 5 euro op de speelweide van verschillende attracties genieten. In de feesttent zullen verschillende dj's 's avonds voor een swingende afsluiter zorgen. Om 20.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats en om 21.00 uur is er een professionele vuurwerkshow, die voor een knallende afsluiter van de dag gaat zorgen.

Om optimaal van de rally te kunnen genieten kunnen bezoekers voor 5 euro een informatiepakket kopen. In dit pakket zitten gedetailleerde kaarten van de klassementsproeven, het tijdschema, een toegangsbewijs voor het publiekspunt bij klassementsproef Eibergen en de deelnemerslijst. Met dit pakket heb je dus meteen alle informatie die je móet hebben om optimaal van de rally te kunnen genieten.

Kijk voor de verkooppunten en het laatste nieuws op de facebookpagina van de rally

Meer berichten