Kinderen motorisch en sociaal sterker door GymExtra

  Sport

Berkelland - De pilot GymXtra van Sport Federatie Berkelland is een succes gebleken. Alle 37 deelnemers tussen de 5 en 12 jaar boekten vooruitgang. Daarom zal de SFB ook komend schoojaar deze lessen gaan aanbieden.

GymXtra is een twaalf weken durend programma. Op maandagmiddag gaf de SFB onder schooltijd les aan 26 deelnemers bij bassischool Op d'n Esch in Eibergen. Tijdens lessen ná schooltijd waren elf deelnemers, afkomstig uit heel Berkelland, actief in 't Timpke in Borculo.

De focus lag op de motoriek, het overwinnen van angst, het kweken van doorzettingsvermogen en het stimuleren van de sociaal-emotionele ontwikkeling en omgang met anderen. Voorafgaand namen de combinatiefunctionarissen van de SFB een test af bij alle kinderen, zodat er specifiek gewerkt kon worden aan bepaalde ontwikkelpunten.

Bij de groep 'onder schooltijd' is 60% van de testvaardigheden verbeterd, bij de groep 'na schooltijd' is dit maar liefst 68%. Daarnaast geeft 67% van de deelnemers aan dat zij door GymXtra meer zelfvertrouwen hebben gekregen. Vijf deelnemers hebben volgens ouders door het programma een betere sociale omgang met leeftijdgenootjes. Er zijn drie deelnemers die aangaven minder gepest te worden.

Komend schooljaar krijgt GymXtra zeker een vervolg.

Meer berichten