Links de zilveren Jan Eijsink (93).
Links de zilveren Jan Eijsink (93).

Zilver Jan Eijsink (93) op eerste NK 5Ball

  Sport

Haaksbergen/Haarlo - Als supporter en biljarter bij biljartvereniging Ellenkamp uit Haarlo reist Haaksbergenaar Jan Eijsink (93) al jaren door heel Nederland. Hij speelt nog steeds competitie; komend seizoen als reserve. Biljarten kan hij nog altijd als de beste, bleek vorige week in Nieuwegein...

"Er zijn nog steeds dagen dat ik me prima voel en dan kan ik ook in het nieuwe seizoen zo nu en dan een wedstrijd meespelen." Als hij het niveau van het eerste Open NK 5Ball haalt, kan Ellenkamp hem niet eens missen.

Eijsink deed eind juni mee aan de 40ste editie van de Simonis Biljartlakens Landsfinale 2019 in Nieuwegein. Voor maandag 24 juni stond het NK 5ball op het programma. Alle liefhebbers met een libre moyenne tot 3.00 konden zich hiervoor inschrijven. Tot maximaal 80 deelnemers.

Jan Eijsink verbaasde alle aanwezigen, inclusief zichzelf. "Ik had kennelijk m'n dag. Af en toe stond ik versteld van mezelf en ik bleef maar winnen. Uiteindelijk speelde ik de finale en verloor nipt. Een prachtige tweede plaats was het resultaat", aldus een enthousiaste Jan Eijsink na afloop.

Meer berichten