Schakers Haaksbergen/Eibergen Combinatie grijpen titel

  Sport

Haaksbergen/Eibergen - De schakers van SV HEC blijven opvallend goed presteren. In navolging van het tweede team, dat vorig seizoen kampioen werd, haalde dit keer het vlaggenschip van de Haaksbergen/Eibergen Combinatie de felbegeerde titel binnen.

Het keurkorps van teamleider Johan Schroer toonde zich in de toch bepaald niet zwakke afdeling 5C met overmacht de sterkste en zette de concurrentie op eerbiedwaardige afstand. Hoogst opmerkelijk, gezien de aanwezigheid van gerenommeerde clubs als Hardenberg, Pallas Deventer en Stork Hengelo.

Eens te meer blijken de trainingssessies onder supervisie van Vincent Vleeming de club een stimulans van jewelste te bezorgen.

Diverse facetten van het nobele schaakspel komen aan bod en dat ook de jeugd al een aantal jaren flink aan de weg timmert is inmiddels in en buiten de regio genoegzaam bekend.

HEC 1 startte de competitie in oktober met een verrassende triomf op het sterker geschatte Deventer Pallas (1,5-2,5). Allerminst een toevalstreffer, zo zou weldra blijken. HEC zette de ene na de andere opponent ogenschijnlijk achteloos op zij en zo kon het gebeuren dat het succesvolle kwartet Gerard de Lange, Leo Vis, Paul Vije en de eerder genoemde Johan Schroer al voor het ingaan van de laatste ronde verzekerd was van de eerste plaats.

Voor de volledigheid nog de vermelding dat Werner Gesing als invaller in ronde 3 bij Almelo met zijn knappe remise een essentieel aandeel had in de kleinst mogelijke triomf van zijn ploeg. HEC bleef ongeslagen en stond in de slotronde alleen het Vriezenveense Vrimot een gelijkspel toe.

De eindstand in de vijfde klasse C luidt: 1. SV HEC 1 6-11 (16,5 bordpunten), 2. Hardenberg 3 6-7 (13,5), 3. Almelo 4 6-6 (12,5), 4. Pallas 1 6-6 (12,5), 5. ENO 2 6-5 (9), 6. HSC Stork 3 6-4 (10), 7. Vrimot 6-3 (10).

In de interne competitie ging de eerste plaats na felle strijd naar Gerard de Lange, op de voet gevolgd door Fred Robers (tweede) en Willy Stegeman (derde).

Meer berichten