De winnaars samen met de organisatie van  de Borculose Golfkampioenschappen.
De winnaars samen met de organisatie van de Borculose Golfkampioenschappen. (Foto: PR)

Bos en Ten Barge winnen Borculose Golfkampioenschappen

  Sport

Borculo/Lochem - Onder schitterende omstandigheden zijn woensdag 5 juni de jaarlijkse Borculose Golfkampioenschappen gehouden op de prachtige banen van de Lochemse Golfclub. Maarten Bos en Hermien ten Barge mogen zich een jaar lang de beste golfers van Borculo noemen.

De belangstelling voor dit goed georganiseerde evenement was wederom groot: vijftig deelnemers hadden zich ingeschreven. Volgend jaar wordt waarschijnljk de limiet van 54 bereikt; meer kunnen er eenvoudigweg niet tegelijkertijd de baan op.

Het toernooi dat open staat voor inwoners en oud-inwoners van Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo werd bezocht door een mooie mix van jong en oud en ervaren en minder ervaren spelers. Zowel voor, tijdens als na de wedstrijd heerste er een fantastische sfeer, wat natuurlijk bevorderd werd door het mooie weer en de prachtige omstandigheden op de baan.

De prijsuitreiking werd verricht door de sponsoren van het toernooi: Bert Ribbers (Kerkemeijer) en Tonny Winkelhorst (Baks Borculo) en vond plaats bij Buitencentrum Kerkemeijer.

Hier konden alle deelnemers nog genieten van een heerlijk dinnerbuffet.

Bij de heren was er een waardige opvolger van Raymond Prinsen, die vorig jaar met 39 pnt. de hoofdprijs won, in de persoon van Maarten Bos, met een ongelooflijke score van 41 pnt (hcp 9.2). Door omstandigheden was hij een aantal jaren verhinderd, maar hij heeft laten zien waartoe hij in staat is en zal volgend jaar zeker van de partij willen zijn om zijn titel te verdedigen.

Bij de dames was Hermien ten Barge de sterkste. Vorig jaar nog derde, maar nu winnaar met 38 pnt. Op basis van haar speelsterkte (hcp 24.5) bleef zij Mieke Kornegoor (hcp 28.6) nog juist voor.

De volledig uitslag

Neary dames: Christiane Bos

Neary heren: Frank Dogterom

Longest dames: Christiane Bos

Longest heren: Jan Saaltink

Dames

1e prijs: Hermien ten Barge
38 pnt, hcp 24.5

2e prijs: Mieke Kornegoor
38 pnt, hcp 28.6

3e prijs: Christiane Bos
34 pnt, hcp 13.2

Heren

1e prijs: Maarten Bos
41 pnt, hcp 9.2

2e prijs: Peter Vermaase
36 pnt, hcp 18.6

3e prijs: Erwin de Vries
35 pnt, hcp 16.4

Meer berichten