Van de 19 tot nu toe gespeelde wedstrijden werden er liefst 18 gewonnen en eentje gelijkgespeeld. Dat leverde zondag 12 mei een verdiend kampioenschap op.
Van de 19 tot nu toe gespeelde wedstrijden werden er liefst 18 gewonnen en eentje gelijkgespeeld. Dat leverde zondag 12 mei een verdiend kampioenschap op. (Foto: )

Vrouwen FC Eibergen ongeslagen kampioen

  Sport

EIBERGEN - Voor de tweede keer in het bestaan van het vrouwenvoetbal van FC Eibergen (en de voormalige fusiepartners) is het eerste vrouwenelftal kampioen geworden. In de uitwedstrijd tegen nummer 2 Lochuizen op zondag 12 mei ging het aanvankelijk niet van een leien dakje, maar na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 1-5.

Met liefst drie seniorenteams, vier meisjesteams en zes gemengde teams (jongens/meisjes) bloeit het vrouwenvoetbal bij Eibergen als nooit te voren. Dat er een keer een kampioenschap van het eerste vrouwenteam zat aan te komen, lag ook min of meer in de lijn der logica.

De ploeg van trainer Robbin Klein Bruinink maakt zijn ambities dit seizoen meer dan waar in de vierde klasse 3. Van de 19 tot nu toe gespeelde wedstrijden werden er liefst 18 gewonnen en eentje gelijkgespeeld. Nederlagen vielen er niet te noteren. Bovendien liegt het doelsaldo er niet om: met nog drie duels voor de boeg scoorde het team al liefst 106 keer en kreeg het slechts elf treffers om de oren.

Ook werd voor het eerst in de historie de halve finale van de KNVB-beker gehaald. Het nog jonge en zich nog steeds verder ontwikkelende team lijkt volgend seizoen probleemloos in de derde klasse mee te kunnen draaien.

Meer berichten