"Fietsen lukt vaak nog wel, dat is een stuk minder inspannend dan wandelen", aldus longfysiotherapeut Ab Nijman.
"Fietsen lukt vaak nog wel, dat is een stuk minder inspannend dan wandelen", aldus longfysiotherapeut Ab Nijman. (Foto: PR)

Ab Nijman: 'Wandel ook mee voor meer lucht'

  Sport

Eibergen - De clinic 'Wandel voor meer lucht' bestaat uit twaalf trainingen op de woensdagochtend vanaf 29 mei op de atletiekbaan van ASV in Eibergen. Om van start te kunnen hebben de begeleiders nog wel meer deelnemers nodig.

Op woensdag 8 mei vond de introductiebijeenkomst van de wandelclinic plaats bij ASV op sportpark de Bijenkamp. Vier deelnemers hebben informatie gekregen over de clinic en kennis gemaakt met de begeleiders. De vier (allemaal mannen) kwamen ook meteen in actie op de atletiekbaan. Ze gaven aan dat zelfs gewoon wandelen voor hen al een groot probleem vormt en hier graag iets aan te willen veranderen.

"Fietsen lukt vaak nog wel, dat is een stuk minder inspannend dan wandelen", vertellen longfysiotherapeut Ab Nijman en Marieke Wielens van Fysio Samen Sterk Eibergen. Daarbij klonk er herkenning vanuit de groep. Door de juiste opbouw van trainingen, een goede looptechniek en het toepassen van ademhalingstechnieken kan de loopafstand en loopconditie van mensen met longproblemen verbeteren en het is ook nog een gezellig. Tijdens de wandelclinic 'Wandel voor meer lucht' worden deelnemers hierin intensief begeleid door Nijman en een wandelcoach van ASV Eibergen.

'Wandel voor meer lucht' bestaat uit twaalf trainingen op de woensdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur. De trainingen vinden plaats van 29 mei tot 10 juli en van 4 september tot 2 oktober. Ook meedoen? Geef je dan snel op via nienke@sportfederatieberkelland.nl of 0545-476727

Meer berichten