Annie Borckink reikt hier in 2008 de naar haar genoemde trofee uit aan (vanaf links) Edwin Goorhorst, Gerben Jansen en coach Marty te Luggenhorst van de Touwtrekkersvereniging Eibergen.
Annie Borckink reikt hier in 2008 de naar haar genoemde trofee uit aan (vanaf links) Edwin Goorhorst, Gerben Jansen en coach Marty te Luggenhorst van de Touwtrekkersvereniging Eibergen. (Foto: PR)

Eibergse sporters nog één keer bij een voor verkiezing

  Sport

EIBERGEN – Een evenement met een lach en een kleine traan. Dat zijn de Rotor-Sportverkiezingen van het jaar 2018 die de Eibergse Sport Federatie (ESF) op vrijdag 22 maart in Hof van Eckberge houdt. Het evenement beleeft zijn 25e en tevens laatste editie.

De verkiezingen werden in 1994 voor de eerste keer door de ESF georganiseerd. Destijds werden de beste sportman, sportman, sportploeg en sporttalent van de voormalige gemeente Eibergen gekozen. Sinds de gemeentelijke herindeling in 2005 ging het om de sportverkiezingen van Eibergen, Beltrum en Rekken. Ruim 14 jaar geleden werd de Sportfederatie Berkelland (SFB) opgericht met onder haar vlag de gedeeltelijk zelfstandige sportfederaties van Eibergen, Neede, Borculo en Ruurlo. De laatste drie zijn al jaren geleden opgeheven en geïntegreerd in de SFB. Dat gaat nu ook gebeuren met de laatst overgebleven federatie, de ESF. Hiermee verdwijnen ook de jaarlijkse sportverkiezingen van Eibergen, Beltrum en Rekken.

Bij de verkiezingen op 22 maart zijn daarom veel oud-winnaars en andere gasten uitgenodigd. Waar het bij deze laatste keer echter uiteraard allemaal weer om draait zijn de sporters. Er zijn titels te verdelen in de categorieën sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van het jaar. Verder is er een publieksprijs en worden er enkele vrijwilligersprijzen uitgereikt.

De kandidaten bij de sportploegen zijn Reset 2.0 (dance, 2e plaats NK), VIOS Beltrum (voetbal, promotie naar derde klasse KNVB) en De Molenruiters (paardensport, 4e plaats NK dressuur). Genomineerd voor de titel 'Sportvrouw van het jaar' zijn: Naomi Overkamp (judo, in top 10 op NK) en Bianca ten Elshof (paardensport, 2e plaats NK Haflingers). Tot sportman van het jaar wordt Bryan te Nahuis (shaolin kempo, 1e plaats EK) gekroond. Hij is de enige genomineerde in zijn categorie.

Bij de sporttalenten zijn er deze keer zes kandidaten: Livv Arink (paardensport, 1e plaats Gelderse kampioenschappen springen), Max Muller (shaolin kempo, 1e plaats EK), Tren Meuleman (turnen, 1e plaats kampioenschappen district Oost en Noord), Mayke Leusink (paardensport, 2e plaats Gelderse kampioenschappen springen), Celine Spinder (atletiek, 1e plaats Twentse Cross Competitie) en Square One (dance, 1e plaats NK).

Oud-Olympisch kampioen schaatsen Annie Borckink reikt weer de naar haar genoemde trofeeën uit. Die gaan dit jaar naar de touwtrekkers van TTV Eibergen (2e plaats mixklasse open WK) en Ruud Geerdes (1e plaats klasse tot 720 kilogram WK landenteams).

De presentatie is in handen van Sjoukje van Ommeren. Net als vorig jaar wordt zij bijgestaan door internationaal voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis. Het programma begint om 20.00 uur.

Meer berichten