Voor de vijftiende keer gingen leerlingen van Het Assink lyceum afgelopen voorjaarsvakantie samen naar de sneeuw.
Voor de vijftiende keer gingen leerlingen van Het Assink lyceum afgelopen voorjaarsvakantie samen naar de sneeuw. (Foto: PR)

Leerlingen vermaken zich week lang in Oostenrijkse sneeuw

  Sport

Eibergen/Neede/Haaksbergen - Voor de vijftiende keer gingen leerlingen van Het Assink lyceum afgelopen voorjaarsvakantie samen naar de sneeuw.

Leerlingen vanaf klas 3 van alle locaties konden aan de skireis deelnemen. Dit jaar ging de reis naar Oostenrijk. De bus vertrok op zaterdag 23 februari en keerde terug op zaterdag 2 maart.

Net als voorgaande jaren was de skiweek een groot succes: er hing een goede sfeer, het weer was prachtig en door de enorme sneeuwval in januari lagen de pistes er mooi bij. Een aantal leerlingen kon al goed skiën of snowboarden, maar voor het merendeel was het de eerste keer dat ze op de lange latten stonden. Voor deze leerlingen waren er lessen geregeld. Naast de sportiviteit op de pistes waren er in de avonden verschillende activiteiten georganiseerd, waaraan de leerlingen hebben deelgenomen.

De skiweek is onderdeel van de extra sportactiviteiten die Het Assink aanbiedt. Extra sportactiviteiten zijn activiteiten die worden georganiseerd door leden van de vaksectie lichamelijke opvoeding. Doel van de activiteiten is om niet-alledaagse activiteiten aan te bieden waaraan leerlingen kunnen deelnemen. Dit jaar was de organisatie in handen van Ruben Schuurman en Patrick Noordink.

Meer berichten